Edició 4.812 (des del 27/09/2007)
Edició 4.812 (des del 27/09/2007)
Titulars | Divendres, 30 octubre 2020

“Magistrals”, una exposició que reivindica l’art dels artistes amb discapacitat intel·lectual al Palau Robert

“Magistrals” recull pintures de 10 artistes amb discapacitat intel·lectual que han guanyat el Premi Setba

Redacció.- La Fundació Setba organitza l’exposició “Magistrals” al Palau Robert de Barcelona. L’exposició és una mostra del projecte Premi Setba, un certamen de pintura per artistes amb discapacitat intel·lectual, que té com a objectiu potenciar la creativitat i reconèixer el talent d’aquests artistes “magistrals”.

L’exposició recull pintures de deu artistes que van quedar guanyadors en alguna de les edicions del premi. Els retrats han anat a càrrec de l’estudi “La Fotogràfica”, format per l’artista Marta Fàbregas i el fotògraf Marc Vidal.

El premi que es va crear l’any 2011 i es tracta del guardó més ben dotat de l’Estat espanyol que reuneix professionals del món de l’art, alumnes de Belles Arts, entitats i fundacions. Durant aquests deu anys, s’hi han presentat 4.886 obres, procedents de 135 entitats diferents. D’aquestes 4.886 obres només s’han seleccionat 200, ja que cada any se n’escullen 20. El jurat ha estat format pels crítics d’art Mery Cuesta i Ricard Mas Peinado; els artistes Pep Camps, Núria Guinovart i Roser Oduber; el galerista Raimon Maragall; Glòria Cid i Isabel Abad de la Fundació ”la Caixa”; Josep Fèlix Bentz, president del Reial Cercle Artístic de Barcelona; Josep Manuel Jaurena, gerent de l’empresa Art Mir, i Belén Gracia i Cristina Sampere, de la Fundació Setba.

Atesa la demanda en formació artística per part de les entitats que treballen amb discapacitat intel·lectual, la Fundació Setba posa en marxa, a partir del 2020, el projecte MAGISTRALS, a càrrec del pintor Jaime Súnico, per potenciar la creativitat i detectar el talent dels seus usuaris.

Segons dades del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, el 2019 es van comptabilitzar un total de 66.741 persones amb una discapacitat intel·lectual de més del 33 % a Catalunya.Escenaris

La Fira Mediterrània va donar ahir el seu tret de sortida amb el vibrant l’espectacle In somni, fusió de cobla i hiphop

16/10/2015
Lletres

L’elegància del número zero, la tercera novel·la de Lluís Muntada

05/04/2010 07:24
Música

El Liceu inaugura la seva temporada 2016/17 amb Macbeth de Verdi

03/10/2016
Escenaris

Krystian Lupa estrena a Temporada Alta Davant la jubilació, la seva primera producció catalana

06/10/2016

Andrés Lima porta Prostitución als escenaris del festival Temporada Alta

Carmen Machi, Nathalie Poza i Carolina Yuste protagonitzen un espectacle que busca no estigmatitzar la professió

Redacció.- Prostitución arriba a Temporada Alta després de l’èxit i l’impacte aconseguits la temporada passada als teatres de Madrid. Sota la direcció d’Andrés Lima, l’obra es podrà veure el proper dilluns 30 de novembre i el dimarts 1 de desembre al Teatre Municipal de Girona. Basat en textos i testimoniatges reals, Prostitución és el resultat […]