Edició 4.859 (des del 27/09/2007)
Edició 4.859 (des del 27/09/2007)
Titulars | Diumenge, 11 octubre 2020

Los satélite, inicia el cicle estable de teatre radiofònic del Lliure

Ricard Gázquez és el dramaturg i director d'aquest muntatge que explota els nous formats teatrals postpandèmia

Redacció.- La Sala online del Teatre Lliure s’estrena aquesta temporada amb Los satélite, una proposta de teatre radiofònic escrita i dirigida per Ricard Gázquez que dona resposta a la necessitat de nous formats creatius que la pandèmia actual ha posat de manifest. Los satélite va guanyar el XLIV Premi Born 2019, que organitza el Cercle Artistic de Ciutadella de Menorca.

Los satélite narra de forma fragmentada i a través dels seus veïns, familiars, amics i professors la desaparició de la Jenny, una noia de 15 anys que viu en una ciutat del Baix Llobregat. Pel que diu i fabul aquest ventall divers de personatges (la millor amiga, la mare, la dona del yihab, el professor de Filosofia, la prima, la dona de metro…), esbrinarem què ha passat i què en pensen, d’ella, a la ciutat satèl·lit.

El títol del muntatge fa referència al nom popular amb el qual es coneix al barri d’Ildefons de L’Hospitalet de Llobregat per donar entitat a les persones que, des de qualsevol perifèria urbana, orbiten al voltant de la vida de les grans ciutats amb què limiten.

Los satélite retrata l’existència de tres adolescents, en transició cap a l’adultesa, i la necessitat de cultura, bellesa i art que tenen per poder sobreviure en un context humil, resultat de les diferents onades migratòries viscudes al llarg de dècades. L’espectacle radiofònic aborda temes com la recerca existencial, la violència, l’amor i l’accés al coneixement.

El muntatge és un joc de registres lingüístics molt treballat, en el qual l’argot de barri conviu amb un llenguatge més intel·lectual i amb certs moments poètics, sense perdre l’humor. L’espai sonor de Los satélite, a càrrec de Lucas Ariel Vallejos, juga amb sorolls i efectes d’ambient per donar cos a una narració que, en certs moments, tendeix a la fantasia.

Estrena de la Sala online del Lliure
Amb Los satélite, el Teatre Lliure llança el 15 d’octubre la Sala online, una plataforma digital de pagament nascuda durant el període de confinament, ara al servei de la nova programació estable digital del teatre, que inclou els cicles Teatre radiofònic, Clàssics per a criatures i #LliureAlSofà.

La Sala online permetrà a partir d’ara visionar contingut teatral digital durant tota la temporada les 24h del dia. Es tracta, doncs, d’una nova eina a favor de l’accessibilitat territorial per a tots aquells que volen veure teatre, però viuen fora dels nuclis urbans que n’ofereixen, o per aquells que prefereixen gaudir del teatre des de casa. A més, el cicle #LliureAlSofà aproparà les produccions pròpies del Lliure a públic d’arreu, ja que els enregistraments es podran veure en versió original, amb sobretítols opcionals en castellà i en anglès.

També seran accessibles els preus d’aquesta nova sala, la subscripció de la qual permetrà accedir a tots els continguts digitals de la temporada per 29 euros. Individualment, també es podran adquirir entrades als diferents espectacles: les sessions del #LliureAlSofà costaran 7 euros; el teatre radiofònic, 5 euros; i els Clàssics per a criatures, 3 euros.Escenaris

L’emblemàtic espectacle Ölelés celebra els seus 10 anys a escena amb un remuntatge al Mercat de les Flors

13/12/2014
Música

Love of Lesbian actuaran aquest dissabte al terrat de l’Oficina de Turisme de Girona

01/04/2016
Arts

Demà comença el festival Panoramad’Olot

08/06/2010
Música

Laura Esparza i Carlos Esteban guanyen el XIII Concurs Sons de la Mediterrània

14/10/2020

Segona jornada de l’itinerari Arts per educar en la incertesa, «Aprendre que ens necessitem els uns als altres»

amb la participació del filòsof Santiago Alba Rico, l’actriu Rosa Gamiz i les mestres Natàlia Nadal i Anna Figueras

Redacció.- L’emergència sanitària arrel de la Covid-19 ha obligat els centres educatius a reinventar-se per garantir el compliment de mesures com la distància de seguretat, la separació per grups bombolla o l’ús de la mascareta. Aquestes mesures han tingut efectes directes sobre el benestar emocional i físic de la comunitat educativa, així com en l’aprenentatge […]