Edició 4.859 (des del 27/09/2007)
Edició 4.859 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dimarts, 10 març 2015

L’exposició “Temps del Romàntic. Art, vida i consciència” al CaixaForum de Girona

L'exposició es podrà visitar fins el 17 de maig al CaixaForum de Girona

Un viatge un miler d’anys enrere. Temps del Romànic. Art, vida i consciència porta l’espectador als segles XI, XII i XIII per tal que vegi, escolti, olori i, en definitiva, entengui com eren les persones darrera les pedres, els poderosos eclesiàstics i els senyors mitjançant recursos audiovisuals i interactius.

La mostra s’inspira en el conjunt del romànic català per apropar el visitant a la Catalunya d’aquesta època, oferint una lectura polièdrica, fresca i actual d’aquell temps i d’aquell patrimoni, crucial en la història de Catalunya i d’Europa. Mitjançant recursos audiovisuals i interactius, la mostra permet copsar l’estètica d’una època, els avenços tècnics i la innovació del conjunt del Romànic: un element patrimonial únic, singular dins i fora del nostre país.

L’exposició ha estat produïda en el marc del programa de restauració i millora de monuments Romànic Obert, Projecte de col·laboració entre l’Obra Social “la Caixa” i la Generalitat de Catalunya.

A més d’aquesta exposició, el diumenge 15 de març en el marc del CaixaForum Kids es farà Tallers d’art: Inspiracions on els més petits podran descobrir que, si s’inspiren en altres artistes, es poden fer creacions úniques. Per últim, fins el 24 de maig també es podrà veure l’exposició de Finetres al món.

> Informació complementària

Art RomànicCaixaforumexposicionsgirona

Cinema

Brad Pitt protagonitza “Corazones de acero”

10/01/2015
Videoclips

El calavera

29/04/2010 03:37
Música

El grup de metal Morphium debuta al mercat discogràfic

26/01/2011
Música

Festival Emergent 2012

20/06/2012

Segona jornada de l’itinerari Arts per educar en la incertesa, «Aprendre que ens necessitem els uns als altres»

amb la participació del filòsof Santiago Alba Rico, l’actriu Rosa Gamiz i les mestres Natàlia Nadal i Anna Figueras

Redacció.- L’emergència sanitària arrel de la Covid-19 ha obligat els centres educatius a reinventar-se per garantir el compliment de mesures com la distància de seguretat, la separació per grups bombolla o l’ús de la mascareta. Aquestes mesures han tingut efectes directes sobre el benestar emocional i físic de la comunitat educativa, així com en l’aprenentatge […]