Edició 4.778 (des del 27/09/2007)
Edició 4.778 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dimecres, 4 març 2015

L’exposició “922-2014. Documents de Girona” es converteix en virtual i permanent

L'objectiu és que l’exposició virtual pugui esdevenir una eina útil i pedagògica de qualitat

L’exposició “922-2014. Documents de Girona”, que es va realitzar amb motiu de la celebració a Girona del Congrés Internacional d’Arxius i Indústries Culturals i que es va poder veure a la Casa de Cultura de Girona entre el 12 d’octubre i el 17 de desembre del 2014, s’ha convertit en exposició virtual, que es pot visitar a: http://www.arxiudiputaciogirona.cat/exposicio-virtual-documents-de-girona-922-2014/ o a través del web de la Diputació, a www.arxiudiputaciogirona.cat.

Atès l’esforç tècnic i econòmic realitzat per les diverses administracions i institucions per tal de dur a terme aquesta iniciativa que aglutinava tots els arxius de la ciutat, es va creure convenient que “922-2014. Documents de Girona” es convertís en un espai virtual que pogués visitar el públic sense limitacions temporals, a través d’Internet, i utilitzar tots els arxius i les institucions a qui pugui interessar per a les seves tasques de difusió i formació.

L’objectiu és que l’exposició virtual pugui esdevenir una eina útil i pedagògica de qualitat per difondre del patrimoni documental de Girona, però també d’explicació del treball que es fa als arxius i des dels arxius, així com els reptes de futur sobre els documents i la informació.

La mostra virtual posa a disposició del públic, dels arxius i dels centres de difusió del patrimoni un instrument que permetrà conservar i visitar durant uns anys aquesta selecció de l’extraordinària riquesa documental dels diversos arxius de la ciutat. Milers de quilòmetres de documents, del passat i del present que són testimoni i la prova de la gestió dels nostres afers com a societat i que, alhora, han esdevingut o esdevindran la nostra memòria.

També s’hi analitza i s’hi exhibeix, de forma amena i entenedora, el present i el futur del món dels documents, de la informació i dels arxius. S’acosta al lloc i als objectes de treball dels arxivers: a l’organització i difusió del patrimoni documental custodiat durant generacions, tenint en compte que el nivell de civilitat i cultura d’una societat s’expressa, també, a partir de la possibilitat que la ciutadania té d’accedir als seus documents i a la informació.

La selecció documental presentada fa evident la transcendència dels documents des del jo més personal fins a l’àmbit universal, i posa de manifest que la força dels documents no radica en l’ostentació del seu aspecte físic, sinó en la potència informativa que contenen.

En definitiva, es tracta d’una eina per difondre el patrimoni documental de la ciutat i fer visible el treball diari i els reptes de futur dels documents i de la informació.

> Informació complementària

exposiciogironavirtual

Escenaris

Frenètic evoluciona del pop al rock en el seu segon treball

07/07/2008 3:53''
Videoclips

Tots els colors

08/12/2011 03:38
Tendències

Presentació del Fòrum Gastronòmic 2013

22/02/2013
Cinema

‘Monstruos University’ és la pel·lícula d’animació en 3D de Pixar per a l’estiu de 2013

21/06/2013

Exposició retrospectiva de Quim Corominas, «Corominas, 50 anys d’art»

La mostra, comissariada per Sebastià Goday, presenta més de 150 obres de l'artista

Redacció.- Quim Corominas (Sarrià de Ter, 1951), de formació autodidacta, ha combinat durant anys la creació visual i la docència artística a Girona. La Fundació Casa de Cultura de la Diputació de Girona, la Fundació Fita i la Fundació Rafael Masó presenten una exposició múltiple, de 150 peces, amb obra de gran format a les sales […]