Edició 4.779 (des del 27/09/2007)
Edició 4.779 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dimecres, 18 juliol 2018

L’ESPECTACLE EL DIRIGEIX BÁRBARA GRANADOS, AMB MÚSIQUES DEL SEU BESAVI ENRIC GRANADOS, DEL SEU AVI EDUARD GRANADOS, D’ELLA MATEIXA I TAMBÉ AMB REINTERPRETACIONS D’APUNTS TROBATS EN DOCUMENTS FAMILIARS

L’ESPECTACLE EL DIRIGEIX BÁRBARA GRANADOS, AMB MÚSIQUES DEL SEU BESAVI ENRIC GRANADOS, DEL SEU AVI EDUARD GRANADOS, D’ELLA MATEIXA I TAMBÉ AMB REINTERPRETACIONS D’APUNTS TROBATS EN DOCUMENTS FAMILIARS

Redacció.-La Gleva Teatre-Espai Cultural estrena l’espectacle ‘Cartes d’amor d’Enric Granados’, a partir de la recerca musical i documental que ha fet Bárbara Granados, compositora i besnéta del mestre.
L’espectacle és un concert en què els temes musicals s’introdueixen i es cusen entre si per mitjà de fotografies, documents i de correspondència, anotacions en quaderns i el diari personal de Granados, a més d’escrits de la seva esposa Amparo i alguns dels grans artistes del tombant dels segles XIX i XX.

El repertori musical el formen peces d’Enric Granados, del seu fill gran Eduard i de la néta d’aquest últim, Bárbara Granados. Es tracta de peces per a piano, per a piano i violoncel, per a piano i veu i per a piano veu i violoncel, interpretades per Bárbara Granados, la soprano Christina Koch i la cellista Eva de la Torre. La lectura dels textos corre a càrrec d’Albert de la Torre.

L’espectacle és el resultat de les feines de recerca documental que ha fet Bárbara Granados a partir dels fons familiars i dels llegats fets al Museu de la Música de Barcelona arran de les commemoracions, el 2016 i el 2017, del centenari de la mort de Granados i del cent cinquantè aniversari del naixement, a més d’altres fons arxivístiques com la Biblioteca de Catalunya.

Entre els documents es para una atenció especial a la correspondència de Granados amb la seva esposa Amparo i d’aquesta amb els seus fils, textos que serveixen per entendre l’època i el desenllaç fatal de la mort del matrimoni a bord del Sussex, torpedinat per un submarí, quan Granados tornava de triomfar amb ‘Goyescas’ als Estats Units durant la Primera Guerra Mundial.
Durant l’espectacle es poden veure alguns objectes familiars com un quadern de notes d’Eduard Granados, amb anotacions sobre melodies inèdites d’Enric Granados.

Bárbara Granados (Madrid, 1964), és pianista i compositora. Ha intervingut en un bon nombre d’enregistraments discogràfics i tocat amb alguns dels principals artistes del pop i el rock espanyol. Compon habitualment bandes sonores per a teatre i audiovisuals i, a més de com a intèrpret de piano i altres instruments, ha participat com a directora musical i com a actriu en espectacles teatrals de directors com Ricard Salvat, Angel Pavlovsky, Manel Dueso, Xavier Albertí, Pep Pla, Joan Maria Segura o Joan Anguera. Acaba de ser finalista dels premis Max per l’espectacle ‘Cabareta’

Eva de la Torre Lüderitz (Barcelona, 1993), s’ha format com a cellista a Anglaterra a la Yehudi Menuhin School i al Royal College de Londres, i a Suïssa, a l’Acadèmia de Música de Basilea, ciutat on resideix actualment, on va concloure el grau i un màster. Ha tocat en els principals auditoris de Londres i amb l’Orquestra de la BBC i ha fet concerts a la Xina i Singapur, a més d’Anglaterra, Alemanya i Suïssa. Cada any fa un parell de concerts a Barcelona, on ha incorporat Granados en el seu repertori habitual.

Christina Koch (nascuda a Teheran el 1976, de nacionalitat alemanya), és una soprano formada a Berlín i Barcelona amb una àmplia trajectòria com a solista en lied en concerts a Espanya, Àustria i Alemanya, d’autors com Haydn, Brahms, Purcell o Vivaldi, encara que també s’ha format en altres gèneres i ha participat en gales líriques al Liceu, i fet concerts de jazz o intervingut en espectacles musicals contemporanis a França. Ha realitzat, entre altres enregistraments discogràfics, ‘Victòria i Pau’, dedicat a Victòria dels Àngels i Pau Casals.

Albert de la Torre (Barcelona, 1965) és un periodista i productor d’audiovisuals i espectacles, amb una llarga trajectòria en ràdio, premsa escrita i televisió, on sovint ha exercit com a crític literari i d’espectacles i particularment de teatre. Ha posat la veu a diversos documentals i sèries divulgatives de televisió.LaL

> Informació complementària

amoraudiovisualscompositorcompositoradiariEnric Granadosespectaclepianista

EscenarisMúsica

La 5a edició d’Espai A arrenca aquest diumenge amb 15 espais, 15 espectacles i una cinquantena de funcions

14/01/2016
Música

David Soler presenta ‘Figurines’ al 35è cicle de jazz del Casino de Granollers

08/11/2011
Cinema

Steven Soderbergh dirigeix ‘Efectos secundarios’, amb Jude Law i Rooney Mara

06/04/2013 02:17
Lletres

David Martí reivindica els encanteris a ‘Les bruixes d’Arnes’

05/04/2011 08:34

The New Catalan Ensemble presenta Bestiari al Petit Palau, una producció sobre poemes de Josep Carner

El concert s’emmarca en les commemoracions de l’Any Carner, en el cinquantenari de la seva mort

Redacció.- El proper dimecres, 28 d’octubre, a les 20 h, al Petit Palau (Palau de la Música Catalana), The New Catalan Ensemble presenta Bestiari, una producció amb cançons originals del pianista, compositor i arranjador Joan Díaz (Barcelona, 1967) a partir d’una selecció de poemes del Bestiari de Josep Carner. El concert, que coincideix amb la […]