Edició 4.667 (des del 27/09/2007)
Edició 4.667 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dimarts, 2 juny 2020

L’Escola de pensament del Lliure s’acomiada amb una sessió dedicada a l’humor i 13.400 visualitzacions

Dimarts 9 de juny té lloc l'última cita d'aquest espai de reflexió sobre teatre i pensament

Redacció.- L’Escola de pensament del Teatre Lliure, l’espai de diàleg, crítica i debat dinamitzat per la filòsofa Marina Garcés i el periodista i escriptor Albert Lladó, s’acomiada el proper dimarts 9 de juny amb la sessió L’humor com a acció directa. Escena i transgressió, que es podrà veure en directe a les 18:30h. a la Sala online del Lliure per youtube. El cicle de trobades finalitza amb un balanç molt positiu de públic presencial i digital i confirma la seva continuïtat la temporada 20/21.

La darrera sessió d’aquesta iniciativa comptarà amb la pallassa Pepa Plana, Premi Nacional de Cultura i referent internacional del clown amb obres com Paradís Pintat o Veus que no veus, i el compositor Benet Casablancas, autor de l’assaig El humor en la música i que ha estrenat recentment l’òpera L’enigma di Lea. La conversa girarà al voltant de com la parodia i la ironia poden combatre qualsevol temptació de maniqueisme. La sessió serà moderada per Marina Garcés i Albert Lladó.

L’Escola de pensament, engegada durant la temporada 19/20 sota la direcció de Juan Carlos Martel Bayod, ha apostat per parlar dels grans conflictes del present a través de les eines que ens proporciona el teatre i la filosofia, i ha tingut per objectiu desenvolupar el pensament crític.

Balanç de la primera Escola de pensament
En xifres, l’Escola de pensament ha realitzat 7 sessions i ha comptat amb 12 convidats referents del seu àmbit i especialització. Totes les sessions, que es poden veure per youtube per facilitar-ne l’accés a un públic més ampli, han registrat 13.400 visualitzacions (pendent encara la darrera sessió).

Pel que fa a les 5 sessions presencials a Gràcia, el cicle ha comptat amb una assistència de 547 persones, que significa un 71% d’ocupació mitjana total. La sessió més seguida va ser la conversa titulada Desig i voluntat entre Clara Serra, Elisabeth Duval i Marina Garcés, que va registrar fins a 174 assistents.

L’Escola va iniciar-se el novembre de 2019 amb la participació de Constanza Brnčić i Arianna Sforzini en un diàleg sobre la pluralitat de veus a escena i la importància del cos. La segona sessió, sobre la creació artística, va comptar amb Juan Arnau i Eusebio Calonge i la tercera, centrada en el compromís a partir de la figura d’Albert Camus, amb José María Ridao. Clara Serra i Elisabeth Duval van protagonitzar la quarta sessió al voltant del desig i la voluntat des d’una perspectiva feminista, i Juan Mayorga va ser el convidat de la darrera sessió celebrada a la seu de Gràcia.

Amb la crisi del coronavirus, l’Escola del pensament s’ha adaptat al confinament i ha mudat al format virtual. La primera sessió digital en confinament va comptar amb Haris Pašović i Alfonso Armada i ha registrat prop de 1.000 visualitzacions fins avui dimarts 2 de juny.

L’Escola de pensament forma part de la branca de la programació &acciódirecta, que engloba totes aquelles activitats que el Lliure ofereix perquè el públic pugui gaudir del teatre més enllà dels espectacles. Educar en el teatre i impulsar espais físics i mentals de reflexió són també objectius d’aquesta branca, que inclou el Programa educatiu i El Lliure del futur, el programa de residències Ajuts a la creació Carlota Soldevila i el Foyer/1.

Escola de pensament: L’humor com a acció directa. Escena i transgressió (última sessió). El 9 de juny en directe a la Sala online del Teatre Lliure per youtube. 18:30h. Gratuït.

 Música

L’Estrany arrenca demà la seva programació amb l’actuació de Tias&WaitinTom

01/08/2014
Música

Els Cors de Claudefaula obren el Cicle Girona Coral 2015

05/10/2015
Exposicions

S’inaugura l’exposició “Passejant amb Gaudí” a The Gaudí Exhibition Center

22/09/2015
Cinema

“No llores, vuela”, amb Jennifer Connelly i Mélanie Laurent

24/01/2015

Jordi Savall, l’Orquestra del Liceu, Sanjosex, la Black Music Big Band i la Jove Orquestra a l’Auditori de Girona

S'oferirà una programació especial de cinc concerts amb l’objectiu de difondre la cultura entre la ciutadania i donar suport al sector cultural

Redacció.- L’Auditori de Girona oferirà aquest estiu una programació especial de cinc concerts amb l’objectiu de difondre la cultura entre la ciutadania i, al mateix temps, de donar suport al sector, que ha estat un dels grans afectats per la pandèmia del COVID-19. Amb aquesta acció, que rep per nom “Estiu a l’Auditori”, l’Ajuntament de […]