Edició 4.782 (des del 27/09/2007)
Edició 4.782 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dilluns, 9 novembre 2015

L’artista gironina Lu Arroyo s’incorpora a la companyia Cirque du Soleil

És l’única catalana que treballa en l’espectacle interactiu "Sama Sama", que s’estrenarà el proper 19 de novembre a Madrid i que a partir del juny emprendrà una gira mundial

L’artista gironina Lu Arroyo s’ha incorporat aquest mes d’octubre a la companyia Cirque du Soleil per treballar en l’espectacle interactiu “Sama Sama”, que s’estrenarà el proper 19 de novembre a Madrid i que a partir del juny emprendrà una gira mundial. És l’única catalana que forma part actualment de l’equip. 

Als seus 35 anys, la percussionista i ballarina Lu Arroyo acumula una llarga trajectòria en diverses companyies i projectes artístics, com la companyia internacional Mayumana, La Banda del Surdo, l’Orchestra Fireluche, Impàs, Las Lo Las o Calvari, entre d’altres. Especialitzada des del 2008 en el camp de la percussió corporal, compta amb un màster en Musicoteràpia (2002) i un Màster i Trainer coach en P.N.L avalat per NLP Society Bandler&Grinder. Darrerament ha estat treballant en l’àmbit de la formació en percussió corporal (que considera com un acoblament perfecte entre la música i la dansa), les creacions a mida i els esdeveniments, i ara emprèn una nova etapa incorporant-se a “Sama Sama”, una nova creació del Cirque du Soleil. 

L’equip artístic de “Sama Sama” està format per 24 persones més l’equip tècnic, i Lu Arroyo és l’única catalana que en forma part. L’espectacle, que s’estrenarà el 19 de novembre al pavelló Madrid Arena, està pensat com un espectacle sensorial i interactiu que combina el show en directe amb un parc temàtic en el qual, cada un dels assistents, podrà convertir-se en protagonista i explorar la seva creativitat mitjançant l’ús de la tecnologia. A través del ritme, la música i el moviment, es concep amb la visió d’unir les persones a través del plaer de crear. I aquí és on Lu Arroyo desenvoluparà una de les principals tasques: ensenyar ritmes, línies melòdiques amb la veu i coreografies als assistents per tal que creïn un espectacle únic a cada passi, que tindrà una durada de tres hores i es podrà veure de dimarts de diumenge amb una cabuda per a 3.000 espectadors. La previsió és que després de l’estrena a l’Estat espanyol, l’espectacle emprengui una gira a nivell mundial. 

Cirque du Soleil és una companyia internacional amb seu a Quebec que ofereix espectacles artístics de gran qualitat. La companyia i les seves divisions ofereixen continguts creatius a una gran varietat de projectes. Des dels seus inicis l’any 1984, quan Guy Laliberté la va fundar, ja ha emocionat més de 160 milions de persones en més de 400 ciutats en els sis continents. El seu objectiu és evocar la imaginació, invocar els sentits i provocar les emocions de les persones d’arreu del món. Si bé en els seus inicis eren 73 persones treballant, en l’actualitat compta amb prop de 4.000 treballadors, entre els quals, més de 1.300 artistes de 50 nacionalitats.

cirque du soleilLu ArroyoSama Sama

Cinema

“La Torre Oscura”, adaptació cinematogràfica de la saga literària de Stephen King, amb Matthew McConaughey

18/08/2017 02:49
Cinema

Òmnium Cultural porta el talent cinematogràfic arreu del territori amb la Mostra VOC

29/10/2016
Videoclips

Marc Parrot

28/03/2008 2:55''
Cinema

‘Mapa’, una pel·lícula-cançó de León Siminiani

01/02/2013

Tret de sortida als actes commemoratius dels 175 anys del museu de Sant Pere de Galligants

Presentació de l'exposició "175 anys del museu de Sant Pere de Galligants", Un repàs gràfic de la història del museu

Redacció.- Aquest dijous ha tingut lloc al Monestir de Sant Pere de Galligants, l’acte d’inauguració dels actes commemoratius dels 175 anys del museu de Sant Pere de Galligants, actual seu del Museu d’Arqueologia de Catalunya. L’acte inaugural ha comptat amb l’assistència de la consellera de Cultura, Àngels Ponsa; l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; el president […]