Edició 4.741 (des del 27/09/2007)
Edició 4.741 (des del 27/09/2007)
Titulars | Divendres, 20 setembre 2019

L’Acadèmia Catalana de la Música celebra demà la primera edició dels Premis Alícia

Jordi Savall premiat per la seva excel·lent trejectòria i creativitat

Redacció.- La cerimònia d’entrega de la primera edició dels Premis Alícia tindrà lloc demà 21 de setembre a les 19.00 hores al teatre de L’Atlàntida de Vic. Enguany un total de 40 professionals i entitats del sector musical opten a un dels guardons que es lliuraran durant l’acte.

Durant l’esdeveniment es comptarà amb les actuacions de diferents artistes catalans com El Petit de Cal Eril, el cor femení Voxalba, Magalí Sare i Manel Fortià, Orpheus XXI, l’orquestra de refugiats de la Fundació de Jordi Savall, i la banda The Black Barbies.

Els guanyadors seran reconeguts amb un guardó creat per la il·lustradora i escultora Carme Solé i Vendrell, reconeguda amb la Creu de Sant Jordi i el Premi Nacional de Cultura.

L’objectiu d’aquests reconeixements és donar valor i visibilitat a la música produïda a Catalunya així com a aquelles entitats que hi treballen. Els premis s’entregaran anualment a aquells projectes o propostes que fomentin els valors artístics, culturals, socials i creatius de la música i destaquin per la seva alta qualitat.

Nominats
Els Premis Alícia estan conformats per 11 categories: Autoria, Interpretació, Interdisciplina, Talent emergent, Producció discogràfica, Directe, Projecte social, Projecte educatiu, Internacionalització, Periodisme musical i Trajectòria.

A diferència de la resta de categories, que han estat sotmeses a un procés de votació entre els acadèmics, la Junta directiva de l’Acadèmia Catalana de la Música ha decidit atorgar el Premi a la Trajectòria al mestre Jordi Savall per la seva excel·lència creativa, interpretativa i professional així com pel seu ampli reconeixement internacional i el desenvolupament d’unagran tasca pedagògica i social.

Primera Edició dels premis Alícia
Els finalistes dels Premis Alícia han estat escollits pels acadèmics i entitats de l’Acadèmia Catalana de la Música mitjançant una sèrie de votacions.

Els Premis Alícia estan impulsats per l’Acadèmia Catalana de la Música. D’ençà de la seva fundació el 2011, l’Acadèmia ha anat articulant-se amb la voluntat de treballar per resoldre les mancances del sector musical de forma conjunta i generar solucions de consens per vertebrar-lo.

Els Premis Alícia compten amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, la Fundació SGAE, l’Associació d’Intèrprets o Executants (AIE), l’Ajuntament de Barcelona i la Fundació L’Atlàntida.

academia catalanacataulunyajordi savallmusicapremis alícia

Escenaris

Baula Teatre estrena una obra de teatre a un Búnker de Berlín

19/06/2008
Música

Martin Solveig i Alesso protagonitzen el segon dia multitudinari de l’Electrobeach

11/07/2015
Arts

El documental sobre Dalí a Portlligat rep el premi al millor llargmetratge al festival FAFF

18/05/2018
Escenaris

S’estrena la primera versió catalana de ‘Somriures i llàgrimes’

26/11/2014

Es convoca la primera edició dels Premis El Temps de les Arts

La primera edició reconeixerà els millors treballs en arts visuals, arts escèniques, música, arquitectura i patrimoni

Redacció.- En un context de pandèmia global, el portal digital El Temps de les Arts contribueix a aportar un gra de sorra per enfortir la cultura arreu del territori, tot convocant els I Premis El Temps de les Arts. Divendres 18 de setembre s’obre el termini de presentació de candidatures a la primera edició dels […]