Edició 4.770 (des del 27/09/2007)
Edició 4.770 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dimecres, 24 agost 2016
foto: Eddy Kelele

La setzena edició del FITAG aixeca el teló

Al llarg de cinc dies Girona serà el punt de trobada d’actors i actrius amateurs

La setzena edició del FITAG va arrencar ahir amb l’obra Revolution, de la companyia “I per què no?” de Llançà. L’espectacle es va representar al Teatre Municipal de Girona, just després de la inauguració oficial del Festival, que anirà a càrrec del president de la Diputació de Girona, Pere Vila; el conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Santi Vila; el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas, i el director del Festival, Martí Peraferrer.

Al llarg de cinc dies Girona serà el punt de trobada d’actors i actrius amateurs d’Argentina, Brasil, Egipte, Iran, Israel, Polònia, Senegal, Ucraïna, Uruguai, Xile i l’Estat espanyol, els quals participaran de l’intercanvi cultural que ofereix el FITAG, que enguany acollirà vint-i-cinc companyies que representaran vint-i-set espectacles diferents. A banda dels espais de Girona en què tindran lloc les representacions (La Planeta, el Teatre Municipal, el pati de la Casa de Cultura, el pati de les Magnòlies, el Centre Cultural La Mercè i el refugi antiaeri del jardí de la Infància), el FITAG als Municipis durà les actuacions a diferents localitats de les comarques gironines, concretament a Figueres, Sant Gregori, Puigcerdà, Palamós, la Jonquera, Sant Pere Pescador, Salt, Llançà, Vidreres, Besalú, Lloret de Mar i Maçanet de la Selva.

Revolution, l’espectacle inaugural, és una crida a la revolució personal partint de la metàfora sobre la desolació social. Un cant a la pau, a la llibertat i a l’amor, contra la intolerància i la marginació d’aquells que han estat, són i seran perseguits pel color de la pell, les creences religioses o les preferències sexuals. I per què no? va néixer de la mà de Guillem Mallol i des de fa dos anys la companyia ha estat treballant en l’espectacle que va donar el tret de sortida al FITAG.

> Informació complementària

FITAG

Escenaris

Els Teràpia de Shock presenten el seu segon disc

30/12/2008 5:22''
Música

Gerard Quintana i Xarim Aresté exhaureixen entrades al BarnaSants en la presentació del seu nou espectacle, ‘A cau d’orella’

03/03/2015
Escenaris

Lluís Pasqual dirigeix el drama més universal de García Lorca

02/06/2009
Escenaris

Els Dekrèpits sumen els primers cinc anys de música

22/07/2009 5:25''

La 19a edició d’Escena Poblenou aposta pel suport a la creació, les dones creadores i l’espai públic

Del 22 al 25 d'octubre el Festival de Creació Contemporània Escena Poblenou celebra la seva 19a edició

Redacció.- Escena Poblenou 2020 proposa una programació de 18 espectacles, 12 d’ells estrenes, i 3 tallers, travessada per tres eixos que formen part de l’ADN del festival: el suport a la creació, la forta presència de dones creadores i la reivindicació de l’espai públic. El festival estableix més de deu complicitats i col·laboracions entre festivals […]