Edició 4.772 (des del 27/09/2007)
Edició 4.772 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dissabte, 14 març 2015

La nova direcció de La Mostra d’Igualada aposta pel públic juvenil

La fira de teatre infantil i juvenil programa enguany 64 companyies, amb 22 estrenes i més de 100 representacions

Del 16 al 19 d’abril, Igualada tornarà a convertir-se en un gran escenari per acollir les millors arts escèniques per a tots els públics. 

La 26a edició de La Mostra d’Igualada – Fira de teatre infantil i juvenil, arriba enguany amb una nova direcció, a càrrec de l’actor igualadí Pep Farrés i la productora Sílvia Lorente, i una nova aposta artística: augmentar i millorar l’oferta d’espectacles destinada exclusivament al públic juvenil (entre 12 i 16 anys).

La Mostra d’Igualada oferirà aquest any 117 representacions de tots els gèneres escènics (teatre, màgia, circ, clown, titelles, dansa, música, multidisciplinar…), tant a sala com a carrer. Més d’un centenar de funcions que corresponen a 64 espectacles, dels quals 12 estan especialment programats per a joves.

El cartell de La Mostra de 2015 compta amb 22 estrenes, de les quals 15 són absolutes i 7, novetats a Catalunya. Les estrenes representen un terç dels espectacles.

Quant a la procedència, tot i que la majoria de les companyies són catalanes (55), també hi tenen cabuda companyies procedents de la resta de l’Estat (6 en total, vingudes de Múrcia, Euskadi, Andalusia i les Illes Balears) i 3 d’internacionals (França, Bèlgica i Gal·les).

Els 64 espectacles programats s’han seleccionat entre les més de 320 propostes rebudes per participar a la fira. La direcció artística les ha escollit, principalment, per la seva qualitat, contemporaneïtat, originalitat i la capacitat d’incorporar nous llenguatges i posades en escena en espais no convencionals. L’objectiu: consolidar La Mostra com a gran aparador del teatre per a tots els públics actual i nodrir les programacions familiars de tot Catalunya amb les millors propostes escèniques.

Més mercat que mai, la 26a edició de La Mostra d’Igualada aposta també per la seva internacionalització i per la recuperació del mercat estatal de teatre familiar. En aquest sentit, i com ja és habitual com a fira i punt de trobada del sector professional, La Mostra comptarà amb un espai de negoci i intercanvi (La Llotja) i organitzarà un conjunt d’activitats dirigides al sector, per tal de dinamitzar-lo i impulsar-lo, com sessions de speed meetings, la conferència “Per què els joves no van al teatre?”, el 6è mercat de projectes de La Mostra i o d’altres trobades entre professionals més informals com el Breakfast meeting.

> Informació complementària

Mostra de Teatre d’Igualadateatre infantil i juvenil

Música

El Festival En Veu Alta Pradell de la Teixeta celebra la seva 7a edició omplint el municipi amb 14 propostes artístiques

28/06/2016
Escenaris

Susanne Linke al Mercat de les Flors de Barcelona

13/10/2009
Escenaris

‘Un aire de família’, l’espectacle amb més nominacions a la 20a edició dels Premis Butaca

14/10/2014
Escenaris

Arriba ‘Dies de vi i roses’, del 4 al 28 d’octubre al Teatre del Raval

17/10/2012 03:46

El poeta, narrador i dramaturg Enric Casasses és reconegut amb el 52è Premi d’Honor de les Lletres Catalanes

Marcel Mauri: “La cultura és la nostra millor eina per construir un país just, un país cohesionat i un país lliure”

Redacció.-  El vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, ha assegurat que “la cultura és la nostra millor eina per construir un país just, un país cohesionat i un país lliure” davant la repressió d’un Estat que persegueix els ciutadans per les seves idees. Ho ha dit en l’acte d’entrega del 52è Premi d’Honor de les Lletres […]