Edició 4.672 (des del 27/09/2007)
Edició 4.672 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dimarts, 14 abril 2015

‘La llista de Falciani’ inaugurarà la 18a edició de DocsBarcelona

La seva estrena donarà el tret de sortida el 27 de maig a cinc dies del millor cinema documental de l'any

DocsBarcelona s’endinsarà en els soterranis més foscos del poder financer per obrir la programació de la seva divuitena edició el pròxim 27 de maig. Amb La llista de Falciani (Falciani’s Tax Bomb), el director de Google i el cervell mundial, Ben Lewis, torna al Festival Internacional de Cinema Documental de Barcelona. Aquest serà el primer d’una quarentena de títols que copsaran el pols del món, recollint les petites i commovedores històries que el transformen i també els grans debats que el sacsegen. El bo i millor de la darrera collita de documentals i gran part dels seus artífexs i protagonistes recalaran del 25 al 31 de maig a l’Aribau Club, el CCCB i La Pedrera.

L’estrena de La llista de Falciani, coproducció entre Alemanya i Catalunya, arriba en ple debat sobre la impunitat del frau fiscal, i analitza la controvèrsia generada envers la privacitat bancària i l’evasió d’impostos, descoberta arran del robatori de dades que Hervé Falciani va fer a l’HSBC. 130.000 comptes protegits, de ciutadans de 180 països, van arribar a les mans dels governs afectats. En menys d’una dècada i a l’ombra de la crisi financera, aquesta filtració ha canviat les regles del joc. L’accés directe a Hervé Falciani, entrevistes amb els personatges més rellevants d’Europa i els Estats Units, i les animacions tracen, a una escala mai vista fins ara, tota la història d’un escàndol bancari.

A més a més, com la indústria del cinema documental es troba en constant ebullició, es donarà cita a la capital catalana amb una intensa agenda.  40 dels 153 projectes presentats optaran a trobar finançament als Speed Meetings, al Latin Pitch o a l’Interactive Pitch, activitats de l’apartat Indústria de DocsBarcelona. El 46% d’aquests projectes provenen de Catalunya i Espanya i la resta de 42 països diferents, amb una bona representació de Regne Unit, França, Itàlia, Colòmbia i els Estats Units. El 2 d’abril es coneixeran els 44 projectes seleccionats.

> Informació complementària

barcelonaCinema documentaldocsbarcelona

Lletres

Jordi Pujol publica el segon volum de les seves memòries

24/08/2010 05:00
Música

La Diada de la Rumba tindrà lloc a Girona del 2 al 5 d’octubre a l’Espai Marfà

03/10/2013
Cinema

Mercedes Sampietro, Premi Gaudí d’Honor 2018

24/12/2017
Tendències

Girona celebra el lliurament dels vuitens Premis Carles Rahola de Comunicació Local

24/02/2017

Dalí: “el surrealisme soc jo!” Paisatges fora del temps, l’exposició de la reobertura

El Teatre-Museu Dalí mostra juntes per primera vegada dotze obres de l’època surrealista

Redacció.- El Teatre-Museu Dalí reobrirà aquest dissabte les seves portes després de 4 mesos de tancament a causa de la pandèmia. Ho farà amb una nova exposició temporal, Dalí: el surrealisme soc jo!” Paisatges fora del temps, que reuneix dotze obres de l’època surrealista juntes per primera vegada. Han presentat l’exposició, Montse Aguer, directora dels […]