Edició 4.748 (des del 27/09/2007)
Edició 4.748 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dilluns, 3 agost 2020

La Festa Major de Gràcia i Districte de Gràcia programen 2 dies de folk

El CAT Tradicionàrius participa amb la programació que el Districte oferirà el dijous 18 d’agost amb una proposta d’arrel per a tots els públics

Redacció.- La iniciativa proposa 4 escenaris virtuals: música per a tota la família amb activitats de la mà de Marta García de Múxics i l’espectacle d’animació de Pep López; una mostra de percussió de carrer amb Kabum i una sessió de concert i ball folk amb La Portàtil FM.  A més, el 16 d’agost, la Fundació Festa Major de Gràcia programa la final del Combat de Glosa i una nit de ball folk amb Orquestrina Trama.

Un any més, el CAT Tradicionàrius participarà a la Festa Major de Gràcia encara que no sigui de manera presencial ni a la Plaça del Folk. Les circumstàncies han fet que la programació prevista per la Fundació Festa Major de Gràcia i pel Districte de Gràcia, i que havia de tenir lloc a la Plaça Joanic i a la Plaça de les Dones del 36, derivi a un entorn virtual.

La programació folk de la Plaça de les Dones del 36 s’enregistrarà al CAT Tradicionàrius, seguint totes les mesures sanitàries que en cada moment determini l’administració i s’emetrà el 18 d’agost durant tot el dia al Canal de Youtube de la Fundació AQUÍ. Us proposem 4 escenaris virtuals de música d’arrel per a tots els públics:

Música per a tota la família amb Marta García de Múxics que presenta una proposta on reuneix a tota la família en una activitat dirigida a infants de 0 a 7 anys. Amb les possibilitats que ens dona l’estiu per a compartir, jugar i imaginar, l’objectiu és viure una estona en família cantant, ballant i gaudint de la música.

Hi haurà un espectacle d’animació amb Pep López que presenta un espectacle d’animació per a infants i públic familiar i compta amb la improvisació i la participació directe del públic com a eixos principals del joc festiu. Ens interpretaran un recull inèdit de contes, danses i cançons per arribar al seu objectiu. Fer passar una estona d’allò més divertida.

Un altre dels espectacles programats és la mostra de percussió de carrer amb Kabum grup de tabalers resident al CAT Tradicionàrius que parteixen de ritmes tradicionals per barrejar-los amb d’altres de més llunyans o més moderns, un grup amb una llarga trajectòria, tant a nivell local com internacional. Des del seu naixement, Kabum ha passat per desenes de celebracions i festes majors de pobles i barris, mai faltant a la de la seva vila natal, la Vila de Gràcia.
 
Altres espectacles programats

Concert i ball folk amb La Portàtil FM músics desitjosos de tocar música convençuda que va fent el seu camí. Música d’aquí, dels Països Catalans i música d’on sigui per tal de captivar el públic ballador. Previsió i improvisació, viatjar i anar a dormir tard són els seus principis. I canten, i són feliços quan el públic s’hi afegeix a plena veu. No tenen un guió fixe; tenen vista, idees i moltes cançons al cap.

Comptarem també  amb La programació de la Nit de Folk organitzada per Fundació Festa Major a la plaça Joanic i que es podrà seguir el 16 d’agost a través del Canal YouTube Fundació Festa Major.

Combat de Glosa Per tercer any consecutiu se celebrarà la competició de glosa cantada que es programava al carrer Perla durant la Festa Major de Gràcia.

Concert i ball folk amb Orquestrina Trama, un grup de joves fortament vinculats amb la música i cultura tradicional del Pirineu, ja que tenen el privilegi de viure, conèixer, aprendre, créixer i restar en aquest territori. La seva il·lusió és fer reviure melodies i cançons amagades rere les muntanyes.Exposicions

Perpinyà, la capital del fotoperiodisme

01/09/2010
Arts

El Niu, un petit gran centre cultural a Barcelona

01/03/2011 05:31
Escenaris

El Teatre Akadèmia presenta ‘Com us plagui’, dirigida per Dugald Bruce-Lockhart, membre de la companyia Propeller

12/12/2014
Escenaris

Convocat el 3r Concurs Sons de la Mediterrània

07/03/2010

Bòlit presenta el catàleg ‘El jo i l’altre. El primer septeni’ de Pep Aymerich & Jordi Esteban

Un recull de propostes que han anat creant al llarg dels darrers anys

Redacció.- La presentació ha anat a càrrec de Carme Sais, Clara Garí, Roger Ferrer, Pep Aymerich i Jordi Esteban. EL JO I L’ALTRE és el nom genèric que engloba el conjunt de propostes que duen a terme el duet d’artistes plàstics format per Pep Aymerich & Jordi Esteban. El catàleg ‘Primer Septenni’ recull de les […]