Edició 4.770 (des del 27/09/2007)
Edició 4.770 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dijous, 11 desembre 2014

La Dharma inaugura el Festival Strenes 2015

El retorn de la Companyia Elèctrica Dharma protagonitzarà la nit inaugural de la tercera edició del Festival Strenes de Girona, al Teatre Municipal.

La Companyia Eléctrica Dharma tornarà a pujar als escenaris aquest 2015 per celebrar una gira puntual dedicada a celebrar 40 anys de carrera.

Concretament, la gira commemorarà el 40 aniversari de la publicació del seu primer disc, Diumenge, publicat l’any 1975, que els va començar a posicionar com una de les formacions més destacades i originals del panorama musical català. La Companyia Eléctrica Dharma van ser pioners en la fusió de la música tradicional del país barrejada amb jazz, free-jazz, rock i psicodèlia i van ser un dels màxims exponents del Rock laietà i el Rock Progressiu espanyol, un dels períodes més creatius i frescos dels anys 70.

Els seus tres primers discos són una prova tangible i indiscutible de fins a quin punt el grup va modernitzar i reinventar la música tradicional a partir de les influencies i els referents de la contracultura de l’època. Des de King Crimson a Chick Corea o Miles Davis passant per l’imaginari de Jack Kerouac. Un procés artístic similar al que van fer en el seu moment Paco de Lucía o Triana, amb els que sovint actuaven per tot l’estat espanyol. Precisament d’aquesta ambient contracultural en van sortir les seves col·laboracions amb artistes com Miquel Barceló o Javier Mariscal, autor del seu logotip més característic, que va donar forma amb la portada del disc Ordinàries aventures (1979).

La consolidació d’aquesta música genuïnament autòctona i mediterrània els va portar a actuar per mig món. Des del Canet Rock de 1975 al Pavelló d’Esports del Real Madrid per presentar el disc Tramuntana l’any 77, passant per gires per Estats Units al 91 i al 93, o concerts a Croàcia, Mèxic, Polònia, Holanda, Brasil, França, Grècia, Suècia o Sud-àfrica. En total, el grup dels germans Fortuny han actuat per una vintena de països de quatre continents.

> Informació complementària

2015festival strenesgironateatre municipal

Cinema

Robert Bellsolà estrena el seu film independent ‘Passi el que passi’

19/12/2011 11:55
Lletres

Albert Espinosa signa llibres avui a la Llibreria 22

05/04/2013
Exposicions

Últims dies per visitar “Conversations with the Dead” del fotògraf Danny Lyon a la Fundació Foto Colectania de Barcelona.

13/01/2014
Música

Joan Masdéu estrena disc al Festival Strenes de Girona

03/04/2014 05:19

La 19a edició d’Escena Poblenou aposta pel suport a la creació, les dones creadores i l’espai públic

Del 22 al 25 d'octubre el Festival de Creació Contemporània Escena Poblenou celebra la seva 19a edició

Redacció.- Escena Poblenou 2020 proposa una programació de 18 espectacles, 12 d’ells estrenes, i 3 tallers, travessada per tres eixos que formen part de l’ADN del festival: el suport a la creació, la forta presència de dones creadores i la reivindicació de l’espai públic. El festival estableix més de deu complicitats i col·laboracions entre festivals […]