Edició 4.626 (des del 27/09/2007)
Edició 4.626 (des del 27/09/2007)
Titulars | dimarts, 21 octubre 2008

Kosmopolis 08. Festa Internacional de la literatura

Del 22 al 26 d'octubre de 2008 al CCCB

Kosmopolis arriba al CCCB amb Gao Xingjian, Russell Banks, Robert Coover, Dave Eggers, Dan Gillmor, John Giorno, Elias Khouri, Hari Kunzru, Donna Leon, Lou Reed i Laurie Anderson entre molts d’altres
En la seva quarta edició biennal, Kosmopolis 08. Festa Internacional de la Literatura es consolida com el gran esdeveniment de la literatura amplificada. Cinc dies per seguir explorant nous temes, gèneres i formats que reflecteixen l’esperit innovador del festival a través dels seus eixos vertebradors: la paraula oral, la paraula impresa i la paraula electrònica.

Aquesta edició de K08 se centrarà en les crisis humanitàries i els conflictes globals més urgents. Serà una edició orientada al compromís dels escriptors amb les noves causes socials i ecològiques amb autors com Gao Xingjian, Tzvetan Todorov, Jon Lee Anderson, J. M. Coetzee, Hari Kunzru, Dave Eggers, Donna Leon, David Rieff, Russell Banks i Elias Khoury.

A K08 també s’abordaran els canvis que està experimentant el periodisme a causa de l’impacte dels nous mitjans, amb Dan Gillmor, Francis Pisani, Robert S. Boynton i Amira Hass. Les sessions de Cafè Europa intentaran descobrir quina és la poesia del present a través dels vasos comunicants entre tradició moderna i paraula oral, amb John Giorno, Pierre Joris, Lydia Lunch, Jorge Riechmann, Eduard Escoffet, Gonzalo Escarpa, Enric Casasses i Perejaume. L’exposició sobre Ballard permetrà aprofundir en l’univers del l’autor britànic, amb Toby Litt, Bruce Sterling i V. Vale; i amb motiu del centenari del naixement d’Agustí Bartra, se celebrarà un homenatge a aquest autor amb Roger Bartra, Sam Abrams i José María Espinasa. Finalment, Kosmopolis recuperarà el recital que Lou Reed dins del programa Made in CataluNYa recitant.

Brossa, Espriu, Vinyoli i tants d’altres

En aquesta quarta edició biennal també es presentarà per primer cop l’Arxiu Kosmopolis; Mostrarem una nova emissió de Canal Alfa i l’espai experimental Kosmòtica, dedicat a les relacions entre literatura i hipermèdia, amb autors com Robert Coover; Y continuarem oferint les performances de còmic, literatura i música, a més de les sessions habituals d’slam i spoken word, amb John Giorno o el Nuyorican Poets Café Team.

> Informació complementàriaCinema

Matthijs van Heijningen Jr. busca l’origen de ‘The thing’ però no el troba

22/10/2011 02:22
Escenaris

La gira pels 40 anys de l’Elèctrica Dharma tancarà amb un concert ple de col·laboracions

27/04/2016
Videoclips

Estanislau Verdet

26/03/2008 3:40''
Escenaris

Les estrenes del mes d’abril al Lliure

01/04/2010