Edició 4.814 (des del 27/09/2007)
Edició 4.814 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dilluns, 17 agost 2015

Jordi Savall, María Bayo i Jan Lisiecki amb l’Orquestra Simfònica del Vallès, a la recta final del Festival de Torroella

El festival encara la recta final amb tres concerts que concentren l'esperit d'aquesta 35a edició

El Festival de Torroella de Montgrí encara la recta final amb tres concerts que concentren l’esperit d’aquesta 35a edició que ha tingut la veu com a protagonista i la presència destacada del piano. Els protagonistes dels tres últims concerts són la soprano navarresa María Bayo cantant mélodies franceses i cançons brasileres, el jove pianista canadenc Jan Lisiecki amb un monogràfic Chopin acompanyat per l’Orquestra Simfònica del Vallès dirigida per Rubén Gimeno i el violagambista i director català Jordi Savall que amb el concert L’esperit d’Armènia. Músiques de la memòria ret homenatge a les víctimes del genocidi armeni ara fa cent anys en mans de l’imperi otomà.

La soprano María Bayo torna al Festival de Torroella

María Bayo torna al Festival de Torroella, on va debutar el 2006 i va repetir en les edicions de 2007, 2008, 2010 i 2011. Ara, la soprano navarresa es presenta amb un programa original amb el qual vol mostrar al públic un repertori poc freqüent que inclou cançons de Pauline Viardot, de la qual Liszt va escriure que, amb ella, el món havia trobat una compositora genial. El programa inclou també selectes mélodies de Bizet, les Cançons xacobees d’Antón García Abril i les belles, sensuals i juganeres cançons brasileres d’Heitor Villalobos i Ernani Braga. D’aquest últim autor, que ha harmonitzat nombroses cançons populars, Bayo interpretarà Cinc Cançons Nordestines do Folklore Brasileiro.
María Bayo, soprano; Rubén Fernández, piano. Dilluns, 17 d’agost. Auditori Espai Ter, 22h.
 

 

Els concerts de Chopin amb el jove Jan Lisiecki i l’Orquestra Simfònica del Vallès

El canadenc d’ascendència polonesa Jan Lisiecki, el més jove dels pianistes que actua al Festival de Torroella de Montgrí, és amb només 20 anys ja un especialista en Chopin. Les seves interpretacions, plenes de vitalitat juvenil i virtuosisme dinàmic, són tan personals que li han valgut l’aprovació unànime de la crítica. En el seu debut al Festival interpretarà els dos concerts per a piano de Chopin acompanyat per l’Orquestra Simfònica del Vallès sota la direcció del seu titular, Rubén Gimeno. Aquest concert és una producció del Festival de Torroella de Montgrí amb la col·laboració de la Fundació Banc Sabadell.
Orquestra Simfònica del Vallès. Jan Lisiecki, piano. Rubén Gimeno, direcció. Dimarts, 18 d’agost. Auditori Espai Ter, 22h. 

Jordi Savall s’endinsa en l’esperit d’Armènia a través de la seva música

El duduk és un instrument de vent de doble llengüeta fet de fusta d’albercoc l’origen del qual es remunta a fa més de dos mil anys. A Armènia s’identifica amb música tradicional d’aquesta antiga civilització cristiana d’Orient i el seu inconfusible so càlid i vellutat va ser declarat Patrimoni Intangible de la Humanitat per la Unesco el 2005. Jordi Savall ret homenatge a aquests sons, que fascinaven la soprano i companya seva, Montserrat Figueras, en el concert L’esperit d’Armènia. Músiques de la memòria, un fris de les músiques d’una de les civilitzacions cristianes d’Orient més antigues que ha sobreviscut miraculosament a una història turbulenta i tràgica. Un record sentit per a un poble que, ara fa cent anys, va ser massacrat per l’imperi otomà: dels 2,5 milions d’armenis que vivien a Turquia, 1,5 van ser assassinats i la resta van fugir i es van escampar pel món.  
Hespèrion XXI. Jordi Savall, direcció. Dijous, 20 d’agost. Auditori Espai Ter, 22h.

> Informació complementària

.músicaEspai TerJordi Sacalltorroella de montgri

Tendències

L’Ingràvid consolida la proposta de vincular art i societat

13/09/2010
Música

‘Universidad de Asfalto’ és una de les noves cançons que parla de la lluita pels somnis impossibles

11/06/2018 05'34''
Escenaris

La història a través del moviment

14/07/2009
Música

L’IVA cultural enfonsa les vendes amb unes pèrdues previstes de 12 millions d’euros durant el 2013

18/07/2013

L’home llop i la bèstia interior alliberada, leitmotiv de Sitges 2021

Farà 80 anys de l'estrena de 80è aniversari de l'estrena de L'home llop (The Wolf Man, George Waggner, 1941)

Redacció.- La 54a edició del SITGES – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, que se celebrarà del 7 al 17 d’octubre de 2021, tindrà com a leitmotiv la figura llegendària de l’home llop com a principal representant iconogràfic del tema clàssic de la bèstia interior o la dualitat interna en l’ésser humà. Casualment, l’any […]