Edició 4.704 (des del 27/09/2007)
Edició 4.704 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dijous, 13 desembre 2018

Una instal·lació de llums i sons al jaciment ens convida a reflexionar sobre la guerra i la Memòria a El Born CCM

La instal·lació, “Brots de Memòria” coincideix amb els 80 anys dels bombardejos sobre Barcelona de 1938

Redacció.- El Born CCM: Aquesta instal·lació, “Brots de Memòria”, que es podrà veure entre el 13 de desembre i el 6 de gener en diferents passis, treballa amb llums i sons per a partir d’aquests elements i sobre la base del jaciment arqueològic d’El Born CCM interpel·lar o animar als visitants a reflexionar sobre la Memòria i el que van representar els bombardejos sobre Barcelona durant la Guerra Civil espanyola. Aquest 2018 se’n compleixen 80 anys. Una manera creativa, original, però seriosa d’apropar-se a aquells fets i d’aprofundir sobre la naturalesa d’un conflicte i com es pot tractar de caminar cap a una nova cultura de pau. La instal·lació s’inscriu en el programa d’activitats al voltant de l’exposició “Una infància sota les bombes” d’El Born CCM.

Precisament aquesta exposició, que es podrà visitar fins a finals del proper més de març, recupera aquells fets històrics, els bombardejos sobre Barcelona, i posa l’accent sobre com els van viure els infants. A partir de les seves vivències plasmades en dibuixos reflexionem sobre l’impacte traumàtic d’aquells episodis i l’efecte que van tenir en la maduració posterior d’aquelles persones.

“BROTS DE MEMÒRIA”

Instal·lació artística en commemoració del 80è aniversari del bombardeig de Barcelona

Plouen bombes que esdevenen llavor. Del terra cap al cel, en sentit invers, neixen noves vides, fils de veu, subtils. Brots individuals creixen i, en conjunt, creen un cor global, un clam social a la pau i a la llibertat, en record a les veus que es van apagar per sempre i avui són símbol de la resposta a la barbàrie. La instal·lació és una obra escultòrica de llum i so, al mateix temps que transforma la zona arqueològica mitjançant la llum i les ombres.

 

 Arts

La novel·la de Cabré Les veus del Pamano gran èxit editorial a Alemanya

10/12/2008
Lletres

Es presenta el llibre ‘Perpinya alliberada. Reportatges del fotoperiodista Auguste Chauvin’

19/08/2015
Escenaris

La Setmana de Creació Contemporània concentra 11 grans figures de la creació contemporània catalana i internacional

13/11/2013
Música

XEIC! en directe a Barcelona

25/03/2013

El colorista mural de Philip Stanton que homenatja els sanitaris ja llueix al metro

L’artista amb la col·laboració de pintures Titanlux ha realitzat la intervenció de gran format a l’estació de Guinardó / Hospital de Sant Pau

Redacció.- L’artista nord-americà Philip Stanton, en col·laboració amb pintures Titanlux, alumnes de l’escola Eina i Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), ha realitzat el mural de gran format que decora el vestíbul principal de l’estació Guinardó / Hospital de Sant Pau de la línia 4 de metro. La intervenció artística, que acoloreix una paret d’uns 60 […]