Edició 4.456 (des del 27/09/2007)
Edició 4.456 (des del 27/09/2007)
Titulars | dimecres, 3 desembre 2014

Ignasi Aballí, Premi Joan Miró 2015

L’artista és el guanyador de la cinquena edició del premi que organitzen la Fundació Joan Miró i l’Obra Social ”la Caixa”

Elisa Durán, directora general adjunta de la Fundació Bancària ”la Caixa”, i Rosa Maria Malet, directora de la Fundació Joan Miró, han donat a conèixer l’artista guardonat amb el premi Joan Miró 2015, Ignasi Aballí. Enguany s’ha celebrat la cinquena edició del premi, que es proclama cada dos anys i que en edicions anteriors ha distingit els artistes Olafur Eliasson, Pipilotti Rist, Mona Hatoum i Roni Horn. 

Els membres del jurat, tots ells professionals de reconegut prestigi en el camp de l’art contemporani, seleccionen el guanyador tot valorant-ne la innovació i la llibertat creativa, valors que també van caracteritzar l’obra de Joan Miró. 

En la  declaració del jurat del Premi Joan Miró 2015 s’ha destacat d’Ignasi Aballí «la seva reflexió constant sobre els límits de la pintura i la representació, la seva acurada atenció a les importants implicacions dels canvis més petits en les estratègies de resignificació, com també el seu paper com a mentor per als artistes més joves». 

Amb el prestigi de la institució impulsora, la Fundació Joan Miró, i el suport econòmic de l’Obra Social ”la Caixa” –que es fa càrrec de la dotació de 70.000 euros del premi i de la producció de les exposicions–, el Premi Joan Miró s’ha convertit en pocs anys en un dels reconeixements artístics més importants del món. A més de rebre aquesta dotació econòmica, l’artista protagonitzarà al 2016 una exposició monogràfica a la Fundació Joan Miró de Barcelona que posteriorment itinerarà. 

> Informació complementària

2015artfundació joan miróL’Obra Social “la Caixa”premi

Escenaris

El Cor de Noies de l?Orfeó Català estrena una peça de Xavier Sans

28/06/2012
Cinema

“Tomorrowland: El mundo del mañana”, la nova proposta de Disney amb George Clooney

29/05/2015
Lletres

El premi Miquel Martí i Pol, impulsat per Lluís Llach i el Celler Vall Llach, ja té finalistes

06/11/2017
Escenaris

Angèlica Liddell aprofundeix en les relacions entre cos i poder a El año de Ricardo

16/10/2010