Edició 4.526 (des del 27/09/2007)
Edició 4.526 (des del 27/09/2007)
Titulars | divendres, 26 octubre 2012

Hamlet i Villa + Discurso aquest cap de setmana al Temporada Alta

El lituà Oskaras Korsunovas torna a Temporada Alta amb la seva visió de Hamlet de Shakespeare. Per la seva banda, Guillermo Calderon, director i dramaturg xilè, debuta per primer cop al festival Temporada Alta

El director lituà Oskaras Korsunovas en l’edició d’aquest any la seva particular visió de Hamlet (Hamletas) de Shakespeare el 27 d’octubre al Teatre de Salt.

L’obra, en una única actuació, remarca la seva vigència més absoluta en aquests temps necessitats de moral: “Estem en la urgent necessitat d’autoanàlisi, a fi d’entendre el nostre entorn i les decisions que prenem sobre la vida”, diu el director. Hamletas és considerada la més intransigent, cruel i explícita de totes les produccions de Korsunovas, per la denuncia de la comoditat i seguretat aparents en què fins ara es trobava instal·lada la societat occidental.

Per la seva banda, Guillermo Calderon, director i dramaturg xilè, debuta per primer cop al festival Temporada Alta, amb Villa + Discurso, el seu nou espectacle. El muntatge, que es podrà veure en una única actuació a la Sala La Planeta, destaca per la seva austera posada en escena i la relació de les dues obres lligades per la violació dels drets humans.

Villa mostra tres dones d’esquerres discutint què fer amb Villa Grimaldi, un lloc destinat a la tortura durant la dictadura de Pinochet: o el derrueixen o construeixen un museu per la memòria dels fets. Discurso tracta sobre Michelle Bachelet, la expresidenta de Xile. que realitza un discurs de comiat qon revela els seus sentiments vitals i les seves contradiccions.

Aquesta composició aporta un punt de vista  teatral sobre una societat  que segueix ferida amb un gran repte pel davant: gestionar el passat recent.

> Informació complementàriaEscenaris

La Central del Circ al GREC: la perifèria artística i cultural vol ser centre

06/07/2017
Escenaris

La casa dels cors trencats, de Bernard Shaw, a la Sala Gran del TNC

31/05/2009
Música

Arrenca la cinquena edició del Electrobeach Music Festival, el festival de música electrònica més important de França, amb una bona representació catalana

20/07/2013
TendènciesTurisme

Josep Pàmies, impulsor de la plataforma Som lo que Sembrem

02/01/2011 08:27