Edició 4.861 (des del 27/09/2007)
Edició 4.861 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dimecres, 30 octubre 2019

GastroEbre tanca la segona edició amb més de 250 participants

Redacció.- GastroEbre ha celebrat durant dues intenses jornades la seva segona edició. En aquesta ocasió ha estat la Cooperativa de Gandesa l’espai que ha acollit el GastroEbre d’enguany. Un espai arquitectònic emblemàtic pel territori i que enguany ha celebrat el seu centenari.

L’escenari de GastroEbre ha permès continuar donant visibilitat als productes i als professionals del territori. Una terra rica en productes autòctons com l’oli, l’arròs i el vi.

L’objectiu de la celebració d’aquestes jornades és contribuir a la difusió i coneixement d’una terra plena de riqueses. Productes de km0 d’alta qualitat i professionals que coneixen perfectament les seves qualitats i aptituds gastronòmiques i saben potenciar-los al més alt nivell.

GastroEbre s’ha convertit durant dos dies un punt de trobada de la gastronomia catalana, espai d’intercanvi, innovació, coneixement i difusió, tant per productors, com per elaboradors i cuiners. GastroEbre és converteix en un altaveu únic i de gran valor pel territori de les Terres de l’Ebre.

El programa ha estat ampli, i divers, i s’ha vetllat per satisfer a tots els àmbits dels sectors agroalimentaris i gastronòmics.

La sala també ha tingut el seu espai en aquestes jornades, destacar la sessió de Josep Roca, sumiller i cap de sala del Restaurant El Celler de Can Roca *** (Girona) i Toni Gata, sumiller i cap de sala del Restaurant Miramar ** (Llançà), dos professionals del món del vi que compten amb una àmplia trajectòria i reconeixement.

El programa ha combinat cuiners del territori com Fran López de Villa Retiro* (Xerta), Jeroni Castell de Les Moles *(Ulldecona), Vicent Guimerà de l’Antic Molí* (Ulldecona), i d’altres com Rubén Campos del Rincón de Diego* (Cambrils), Teima Caballé del Restaurant Sol (L’Ampolla), Rafel Muria del Restaurant Quatre Molins (Cornudella de Montsant), Pau Castell de Les Moles* (Ulldecona) i Arnau Bosch de Can Bosch* (Cambrils) i cuiners d’altres indrets del territori català que han fet tàndem amb els cuiners ebrencs, estem parlant de Quim Casellas del Restaurant Casamar* (Llafranc), Josep Armenteros del Restaurant El Cinco (Barcelona) o Jordi Perich del Restaurant Cal Carter (Mura).

Com ja hem esmentat, l’arròs, l’oli, i el vi són el productes insígnia del territori, i per això han pres el protagonisme en gran part de les sessions.

Dilluns tarda es va dedicar una sessió específica sobre l’oli, que va permetre als  assistents participar en un tast, i conèixer de primera mà els olis de les Terres de l’Ebre i les seves propietats tant culinàries com per la salut. Seguit d’una taula de debat amb la participació de les DOP Oli Terra Alta i la DOP Oli Baix Ebre-Montsià i amb la participació especial de David Font, director de l’Agència Catalana de Turisme.

Pel que fa a DOP arròs Delta de l’Ebre, l’altre producte emblemàtic d’aquestes contrades, ha estat el gran protagonista a la sessió de tancament de les jornades, una sessió inèdita amb tres joves xefs del territori: Teima Caballé del Restaurant Sol (L’Ampolla), Rafel Muria del Restaurant Quatre Molins (Cornudella de Montsant), i Pau Castell de Les Moles* (Ulldecona).

celler de can rocaGandesaGastroEbregastronomiaJosep Roca

Cinema

Narra una història peculiar i diferents on els esdeveniments poden canviar fins al final

15/06/2018 01'36''
Música

Mercè Música i BAM,presenten la programació d’aquest any, que es durà a terme del 22 al 25 de setembre

06/09/2016
Lletres

Gabriel Molins presenta “Memòries d’un papillon català”

14/05/2016
Tendències

Albert Marimon, de La Cava de Tàrrega, proclamat Cuiner de l’Any de l’edició d’enguany del Fòrum Gastronòmic

24/02/2013

Els pianistes Varvara i Alexei Volodin arriben a L’Auditori de Barcelona amb la direcció de Duncan Ward i Valery Gergiev

La Banda fa l'estrena absoluta d'una obra de Jordi Cervelló

Redacció.- La temporada d’hivern de L’Auditori de Barcelona ja està en dansa i arriba aquest mes de gener amb una destacada presència del piano. La pianista russa Varvara, una de les solistes amb més renom de l’actualitat, se suma a l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya per interpretar el Concert per a piano […]