Edició 4.665 (des del 27/09/2007)
Edició 4.665 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dijous, 20 febrer 2020

La fotògrafa Elena Sol investiga el concepte de viatge a través de l’exposició Myrias

La mostra, que consta de 44 fotografies, es podrà veure del 16 d'abril al 13 de juny a la galeria de la marca de viatges B the travel brand Xperience

Redacció.- Myrias és un projecte expositiu realitzat entre 2015 i 2019 i conformat per 44 fotografies que exploren els punts de contacte entre la natura i la civilització ideat per la fotògrafa tinerfenya Elena Sol. El títol Myrias, que fa referència a la paraula grega miríada que significa ‘quantitat incalculable’ o ‘allò que no podem abarcar’, ens endinsa en un viatge arqueològic on els llocs del present, comuns a natura i éssers humans, conecten amb el temps en tota la seva magnitud. Després de passar per la galeria de B the travel brand Xperience de Barcelona, el projecte es podrà veure al mes de setembre a Madrid i després itenerarà per Palma de Mallorca i Lisboa.

A través de la seva mirada, la fotògrafa ha establert un viatge fotogràfic que consta de tres fases, una primera fase d’exploració, una segona de representació i una tercera de revelació que ens transporta a un món oníric on tot podria succeir.

Durant la primera fase, titulada ARQUEOPOÉTICA, Sol ha realitzat un treball de camp que té com a resultat tot un seguit de fotografies on allò natural es confon amb allò humà i històric. Per a la segona fase, batejada amb el nom de PROTOHORIZONTES, la fotògrafa ha construit noves icones amb diapositives de reconegudes obres d’art de caràcter antropomòrfic, objectes naturals recolectats al llarg de la seva vida i imatges de llocs on ha estat. La tercera i última fase, anomenada PREMONICIONES, mostra imatges que revelen allò anhelat, però també la llar perduda.

Myrias va ser seleccionat als VOIES OFF AWARDS 2017, ha guanyat el segon premi als visionats PHOTOALICANTE 2019 i ha estat parcialment exposat al Festival PA-TA-TA 2019.

El jurat ha estat format per la docent i crítica d’art contemporani Carmen Dalmau, el fotògraf David Jiménez, el director de Foto Colectania Pepe Font de Mora, la directora artística de la Fundació Foto Colectania Irene de Mendoza i el coordinador de Experiencias de B the travel brand Xperience Mariano Gijón.

Tots ells han seleccionat el projecte de Myrias d’entre una seixantena de propostes per la seva coherència i la maduresa del projecte, la interpretació oberta i poètica sobre la temàtica del certamen i la seva aproximació a les arrels culturals i antropològiques que ens conviden a fer un viatge en el temps. A més a més, també han destacat l’encertada proposta expositiva i la seva adaptació a l’espai.

fotografiaMyrias

Exposicions

Teatre científic, escape room matemàtic i tallers són les propostes per a un Nadal ple de màgia i ciència a CosmoCaixa

21/12/2019
Música

El FESTIU Fringe tanca les portes diumenge amb una intensa programació el cap de setmana

24/07/2014
Lletres

El cantant debuta per primer cop com a escriptor amb la seva primera novel·la ‘Entre el cel i la terra’

29/03/2019 5:00''
Música

El festival presenta la majoria de bandes que podrem veure a gran part dels festivals estiuencs del país

11/02/2016

El Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona-FITAG arriba a les vint edicions

Es celebrarà del 25 al 29 d’agost

Redacció.- El FITAG (Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona) es portarà a terme del 25 al 29 d’agost i aquest 2020 arribarà a les vint edicions. Per tant, el festival d’enguany serà una celebració, tant teatral com per a la ciutat i els seus actors i actrius amateurs. Una de les activitats programades en […]