Edició 4.864 (des del 27/09/2007)
Edició 4.864 (des del 27/09/2007)
Titulars | Divendres, 11 abril 2014

FiraTàrrega acull 10 companyies d’abril a setembre dins el programa de Suport a la Creació

Les companyies escollides pels laboratoris han estat Amantis, Laminimal i Animal Religion

FiraTàrrega torna a apostar en aquesta edició pel foment de la creació d’espectacles d’arts de carrer amb diferents laboratoris de creació, residències artístiques i espectacles de coproducció transnacional. El projecte s’ha presentat aquest dijous, 10 d’abril a la Fàbrica Moritz.

El programa Suport a la Creació de FiraTàrrega té l’objectiu de fomentar la creativitat escènica i la producció d’espectacles de carrer i en espais no convencionals. Estableix un pla de residències artístiques que contempla tres línies d’actuació (Laboratoris de Creació, Residències artístiques i coproduccions transnacionals), que tenen lloc durant els mesos de primavera i estiu. La Fira ho fa mirant sempre a la ciutat, ja que aquests programes ofereixen la possibilitat a la ciutadania d’assistir als processos de creació de diversos espectacles. Així, des d’aquest mes d’abril i fins als dies de la fira d’enguany (de l’11 al 14 de setembre de 2014), els processos de creació passen a ser part de la vida de la ciutat, obrint-se no només als targarins, sinó també al país i al sector.

A partir d’una sèrie d’assajos oberts es podrà conèixer de primera mà el desenvolupament dels seus treballs de recerca i creació, i a la vegada, els artistes i companyies residents poden testar el seu treball abans de la seva estrena a la Fira.

Les companyies s’instal·laran a partir d’aquest mes d’abril a la ciutat de Tàrrega, i comptaran amb l’acompanyament de l’equip de la Fira i els recursos que la pròpia organització posa al seu abast. El resultats d’aquest treball es convertirà en part de la programació de FiraTàrrega 2014.

El programa Suport a la Creació fa visible el treball d’estímul a les arts de carrer que es realitza al llarg de tot l’any des de FiraTàrrega. Una feina que té la voluntat explícita d’incidir en els processos de renovació creativa. Entre els objectius específics de la Fira hi ha la promoció de la creació entre artistes emergents, l’impuls de la formació centrada en la creació artística i la creació d’aliances estratègiques per desenvolupar circuïts o produccions tant nacionals com transnacionals d’arts de carrer.

D’altra banda, FiraTàrrega va engegar el 2012 un acord de cooperació amb l’empresa de crowdfunding Verkami, mitjançant el qual les companyies que participen al programa de Suport a la Creació poden accedir a un pla de micromecenatge per completar el finançament de les seves produccions.

 

 

 

 

 

AmantisAnimal ReligionCreacióLaminimalTàrregaverkami

El 5è Congrés d?Ateneus de Catalunya reunirà els motors de la societat civil del país

12/02/2009
Cinema

Les històries de persones transgènere que cobren visibilitat a través del cinema

13/07/2018 1:17
Cinema

“La alta sociedad” la nova proposta del francès Bruno Dumont, amb Juliette Binoche

21/04/2017 01:57
Tendències

El diari El Punt compleix tres dècades de periodisme

18/02/2009 4:57''

La 14ª edició de la programació cultural Pepe Sales girarà al voltant de l’autor Charles Bukowski

Les activitats s’emmarquen dins la celebració del centenari de l’escriptor i poeta, i tindran lloc a Girona entre el 23 de gener i el 5 de febrer del 2021

Redacció.- La 14ª edició de la programació cultural Pepe Sales girarà al voltant de l’escriptori i poeta Charles Bukowski, considerat un autor emblemàtic i una figura irreverent de la literatura del segle XX. El vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats, i els organitzadors de la iniciativa i responsables de l’Associació […]