Edició 4.497 (des del 27/09/2007)
Edició 4.497 (des del 27/09/2007)
Titulars | dimarts, 6 agost 2013

Fins el 27 d’octubre al saló del Tinell del Museu d’Història de Barcelona acull Perifèries urbanes, on la ciutat perdia el nom. Barcelona, 1947-1985

És una proposta del MUHBA amb la col·laboració de l’AFB (Arxiu Fotogràfic de Barcelona), el COAC (Col·legi d’Arquitectes de Catalunya) i el MACBA (Museu d’Art Contemporani de Barcelona).

En el marc del Laboratori MUHBA, aquesta instal·lació forma part d’un projecte de treball de llarga durada del Museu d’Història de Barcelona sobre la construcció de la imatge urbana de Barcelona. La primera visió de la ciutat que s’expandia malgrat la difícil postguerra la van construir els fotògrafs; més que una voluntat artística, era una voluntat de coneixement i una presa de posició cívica. El retrat de la Barcelona del creixement sense democràcia fou seguit després per les paraules dels escriptors i dels analistes i pel compromís de l’actuació política, sindical, parroquial i veïnal clandestina. Però res de tot plegat hagués estat igual sense l’empenta i la sensibilitat d’una colla de joves que, càmera en mà, van construir, entre tots, la mirada sobre la Barcelona en expansió, des dels barris on la ciutat perdia el nom. Algunes de les imatges que es mostren veuen la llum per primera vegada.

Amb fotografies de Pilar Aymerich, Juli Azcunce, Francesc Català-Roca, Ginés Cuesta, Pep Cunties, Pepe Encinas, J.M. Huertas Clavería, Manolo Laguillo, Jacques Léonard, Kim Manresa, Oriol Maspons, Xavier Miserachs, Custodia Moreno, Marta Povo, Pérez de Rozas, Humberto Rivas i Mariano Velasco.

(Fotografia:tramvia en un barri de la perifèria, Xavier Miserachs. © Hereves de Xavier Miserachs. Col·lecció MACBA. Fons Xavier Miserachs 1962.)Lletres

Quim Curbet presenta “El Ter: crònica d’un riu”

08/02/2017
Cinema

George Clooney protagonitza ‘Los descendientes’, un drama dirigit per Alexander Payne

19/01/2012 01:54
Exposicions

El MNAT explora nous formats amb una exposició de quatre artistes

15/08/2010
Tendències

El Govern declara Bé Cultural d’Interès Nacional el poblat neolític de la Draga, a Banyoles

07/08/2018