Edició 4.669 (des del 27/09/2007)
Edició 4.669 (des del 27/09/2007)
Titulars | Divendres, 22 novembre 2019

El Festival programa 10 espectacles de creació contemporània d’artistes consagrats, al costat d’altres d’emergents i de companyies internacionals i de fora de Catalunya

Redacció.- Temporada Alta programa un any més, en quatre intensos dies, una concentració d’espectacles de creació contemporània i nous llenguatges –presents també durant la resta del festival- en el marc de la Setmana de Programadors. Aquesta programació propicia l’estada a Girona d’un gran novembre de professionals de les arts escèniques estatals i internacionals. La nova edició se celebra del 21 al 24 de novembre i inclou fins a 10 espectacles d’artistes reconeguts, d’emergents i de companyies internacionals i de Catalunya.

Enguany, la Setmana de Programadors compta amb la participació de 96 professionals de les arts escèniques arribats de 14 països diferents, amb l’objectiu de fomentar l’intercanvi de projectes i facilitar la producció i circulació d’espectacles. És doncs el cap de setmana més internacional del Festival tant pel que fa a programació, com pels programadors i pels periodistes, arribats de l’Estat i, per primer cop, d’Amèrica del sud. Els programadors internacionals participen al Festival gràcies a Acción Cultural Española (AC/E) i el seu Programa per a la Internacionalització de la Cultura Espanyola (PICE) en la modalitat de Visitants.

Durant aquests dies, a banda de poder gaudir de 10 propostes escèniques de creació contemporània, artistes i programadors es podran posar en contacte, a través d’espais de trobada, i presentar nous projectes de cara a buscar col·laboracions en la producció amb teatres, institucions o programadors visitants. El gran nombre d’espectacles de creació contemporània programats en només quatre dies atrau a programadors estatals i internacionals, que tenen l’oportunitat de gaudir d’un ampli ventall de llenguatges escènics en la seva visita al festival. A més, durant aquests dies a banda dels espectacles proposats, s’organitzen activitats a porta tancada per a professionals en les que tenen l’oportunitat d’intercanviar experiències i ampliar xarxes. En l’edició de 2019 la presentació de projectes estarà centrada en els proposats per la xarxa Pyrenart, amb el suport del programa POCTEFA de la Unió Europea.

En aquests últims anys han passat per Girona prop de 500 professionals internacionals, incloent-hi representats d’institucions de prestigi com el Festival d’Avignon, el Théâtre Ôdeon de París, el Wiener Festwochen de Viena, el Kusnten Festival des Arts de Brussel·les, el Festival de Nàpols, el Foreing Affairs de Berlin o el Thèâtre de la Ville de París, entre molts d’altres.

L’aposta del Festival pels espectacles de creació contemporània a través de coproduccions

Temporada Alta treballa al llarg de l’any en projectes que ajuden als artistes catalans a internacionalitzar-se i, a la vegada, que ajuden el festival a estar present en els escenaris de fora del país. És per això que el festival vetlla per crear vincles que permetin coproduir amb operadors estrangers, i participar alhora en coproduccions amb artistes internacionals. Part d’aquesta feina es podrà veure durant la Setmana de Programadors en què, dels 10 espectacles seleccionats, 6 són coproduccions entre el festival i altres agents i equipaments culturals.

Projecte Pyrenart

Temporada Alta segueix formant part de Pyrenart, un projecte transfronterer amb participació, a més de Temporada Alta, de cinc socis de la banda francesa dels Pirineus (Occitanie en Scène de Montpellier, OARA de Burdeus, CIRCA de Auch, Le Parvis Scène Nationale de Tarbes i L’Estive Scène Nationale de Foix) i tres per la banda espanyola (Ajuntament de Zaragoza, Escuela de Teatro de Navarra de Pamplona i BAD Festival d’arts escèniques contemporànies de Bilbao). El projecte inclou coproduccions i presentacions conjuntes d’espectacles.

Dues d’aquestes obres, que es podran veure a la Setmana de Programadors, són La melancolía del turista, en la que Shaday Larios i Jomi Oligor parlen de l’ascens i la caiguda de la idea d’un paradís a través d’una mirada crítica, i Kultur, la nova performance de El Conde de Torrefiel que acosta al públic una experiència íntima i subjectiva en la que ha d’adoptar la posició d’un voyeur.

Sacseja’t

Els 10 espectacles de creació contemporània escollits per a representar-se en només quatre dies durant la Setmana de Programadors es presenten al públic general sota el nom de Sacseja’t i amb la voluntat de despertar l’interès de l’espectador per conèixer nous llenguatges. Tots els espectacles de Sacseja’t estan programats de tal manera que sigui possible fer un recorregut pels diversos escenaris i veure les 10 propostes.

CreacióFestival Temporada AltagironainternacionalSetmana de Programadorstemporada alta

Música

L’Acustiqueta ofrerirà una vintena d’activitats que complementen la programació de concerts previstos

07/08/2014
Cinema

Basada en la història real d’un crim ocorregut l’any 1965

12/06/2008 2:50''
Cinema

Un thriller dramàtic que narra la corrupció judicial i penal

05/05/2018 01'37''
Música

Lali Barenys, Carles Bertran i Namina porten Maleïdes les guerres (i aquell qui les va fer) a la Festa per la Llibertat a Brussel·les

06/12/2017

El Museu d’Història de Barcelona ofereix l’espectacle literari musicat Paraules i sons de Barcelona

Als jardins del MUHBA Vil·la Joana

Redacció.- El Museu d’Història de Barcelona – MUHBA ens convida, el 16 de juliol, a un espectacle literari molt especial a l’exterior del MUHBA Vil·la Joana, casa Verdaguer de la literatura de Barcelona. Paraules i sons de Barcelona. Itinerari literari per la ciutat del XIX i XX és un recorregut amb contrapunt musical pels relats […]