Edició 4.859 (des del 27/09/2007)
Edició 4.859 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dimarts, 27 octubre 2015

Fabiola Toupin i Alfonso de Vilallonga estrenen a Temporada Alta Décalage, un recull de cançó francesa

Décalage es podrà veure en un únic concert dissabte 31 d’octubre al Teatre de Salt

La quebequesa Fabiola Toupin i el barceloní Alfonso de Vilallonga arriben a Temporada Alta el proper dissabte 31 d’octubre per estrenar “Décalage”. L’espectacle, que es podrà veure en una única funció al Teatre de Salt, és un recull que repassa el millor de la chanson francesa passant per Piaf, Brel o Aznavour i amb alguns temes el Quebec i cançons del mateix Vilallonga.

Décalage està pensat i executat com un espectacle de cabaret, amb la intensitat i el voltatge vocal i emocional que això requereix. Compta amb una posada en escena senzilla que permet explotar la relació musical entre els dos artistes. L’espectacle està dirigit pel propi Alfonso de Vilallonga que, a part de cantar, també hi toca la guitarra, el piano i l’Ukelele.

L’espectacle conjunt entre els dos reconeguts artistes neix dels 40 concerts de chanson francesa que van oferir plegats al Fòrum de les Cultures l’any 2014. Des d’aleshores han seguit en contacte i buscaven el moment per presentar aquest muntatge que trasllada al públic a l’Olympia de París dels anys seixanta i setanta.

Alfonso de Vilallonga va començar molt jove la seva carrera musical, vivint deu anys als Estats Units on va muntar el grup de música The Cabaret Rose i on va guanyar el premi Encore Adward al millor cantant de teatre musical de la ciutat de Boston. Al tornar a Espanya va dedicar-se a ser compositor de bandes sonores de pel·lícules, treballant amb directors com Isabel Coixet, Fernando León de Aranoa o Brad Anderson. L’any 2013 va guanyar els premis Goya i Gaudí per la banda sonora de Blancaneus de Pablo Berger.  Fabiola Toupin va néixer  a Trois Rivières, al Quebec, i és una de les cantants més reconegudes del seu país. Ha centrat la seva carrera i el seu estil musical en la chanson francesa i ha publicat tres discos dedicats al gènere. Gaudeix d’una intensa carrera damunt els escenaris, fent gires anualment per l’Amèrica Central i del Sud, així com també Europa.

Temporada Alta, tot i ser sobretot un festival d’arts escèniques, també programa una àmplia oferta musical. En aquesta 24ena edició es programen fins a 29 muntatges, espectacles on la música hi té un paper protagonista i concerts de diferents gèneres.

cabaretdecalagefestivalgironateatretemporada alta

Cinema

Un guió dels germans Coen protagonitzat per Matt Damon

08/12/2017 01:24"
Escenaris

‘El carrer Franklin’, una farsa esbojarrada amb què Lluïsa Cunillé s’acosta al drama de la crisi econòmica

07/07/2015
EscenarisLletres

El Museu d’Història de Barcelona ofereix l’espectacle literari musicat Paraules i sons de Barcelona

09/07/2020
Música

El Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana oferirà un concert pels camins del culte europeus

31/01/2012

Segona jornada de l’itinerari Arts per educar en la incertesa, «Aprendre que ens necessitem els uns als altres»

amb la participació del filòsof Santiago Alba Rico, l’actriu Rosa Gamiz i les mestres Natàlia Nadal i Anna Figueras

Redacció.- L’emergència sanitària arrel de la Covid-19 ha obligat els centres educatius a reinventar-se per garantir el compliment de mesures com la distància de seguretat, la separació per grups bombolla o l’ús de la mascareta. Aquestes mesures han tingut efectes directes sobre el benestar emocional i físic de la comunitat educativa, així com en l’aprenentatge […]