Edició 4.696 (des del 27/09/2007)
Edició 4.696 (des del 27/09/2007)
Televisió | Diumenge, 19 desembre 2010
SiesTV a Twitter

Espai d'Art Contemporani Lluís Vilà

Lluís Vilà i el seu art fungible

Visitem l’Espai d’Art Contemporani Lluís Vilà de Banyoles, on s’exposen les sèries Absolut i Nautes del desaparegut artista. Ricard Planas, director de la revista Bonart, ens explica les seves obres més destacades. També parlem amb Jeroni Moner, amic de l’artista.

Comentar ( ) artdirectorexposicio

Lluís Vilà

Lluís Vilà

Banyoles (1952-2010). Pintor i escultor que s'inicia a principis dels anys 70 participant a la Mostra Col·lectiva del grup Tint-2, a la Llotja del Tint a Banyoles. Des dels seus inicis fins a mitjan dels anys 80 treballa en el camp de la investigació i la instal·lació dins les corrents conceptuals del "eat art" i l'art fungible. Realitza treballs com "Les sabates comestibles", participa a Art 14'83 CIAC a Basilea, "Entre pa enlluït" a la Fundació Miró de Barcelona, "Fagocitosi" a la Sala Montcada de la Fundació La Caixa de Barcelona i "Cambio de piel", als Festivals de Navarra. Després d'aquesta etapa s'interessa per l'embolcall del menjar en conserva, les llaunes, treballa escultures en ferro sense volum, i investiga en el disseny industrial, amb un llenguatge de deix escultòric i que es va presentar a la Sala Vinçon de Barcelona i a la Sala Tránsito de Madrid. És present a diverses fires internacionals, participa en el Pavelló d'Espanya de l'Expo de Sevilla. Realitza "Clàstics", intervenció en la remodelació del volcà Croscat a Olot, Premi FAD, i exposa en "Capitals del Disseny", en el Centre George Pompidou de París. Una constant en la seva obra és la utilització de materials fungibles i la seva crítica dirigida a la societat de consum. Posteriorment, ha realitzat sèries tan interessants com "Àlef", "Contraris" i "Logos".


La Vall Fosca selecciona les tres obres finalistes de la quarta edició del Concurs de Microrelats

L’acte d’entrega de premis tindrà lloc aquest dissabte 8 d’agost

Redacció.- El quart Concurs de Microrelats de la Vall Fosca ha seleccionat les tres obres finalistes d’entre les 50 que es van presentar al concurs. El jurat, format pels escriptors i filòlegs Ferran Rella, Pep Coll i Ramon Sistac, ha escollit tres relats: ‘Esperança’, que s’ha presentat amb el pseudònim Leni de la Vall, ‘Aquella […]