Edició 4.630 (des del 27/09/2007)
Edició 4.630 (des del 27/09/2007)
Titulars | dijous, 19 maig 2016

Es presenta Miro+, un nou mitjà de comunicació cultural de l’Euroregió Pirineus Mediterrània

La presentació del nou mitjà transfronterer s'ha fet avui al Centre d'Art àcentmètresducentredumonde de Perpinyà coincidint amb el Dia Internacional dels Museus

Fabrice Lorente, president de la Universitat de Perpinyà Via Domitia, ha presentat aquest dimecres MIRO+, un nou mitjà de comunicació transfronterer dedicat a les iniciatives culturals del territori de l’euroregió Pirineus Mediterrània.

MIRO+ és un mitjà online multilingüe -català, francès, anglès i castellà-, que es focalitza en l’actualitat cultural transfronterera dels territoris de Barcelona, Toulouse, Montpellier, Andorra, Perpinyà, Girona i les Illes Balears.

MIRO+ ofereix una interfície innovadora entre el món acadèmic, els agents culturals i el públic. A la vegada actúa com a medialab on els alumnes del Master Miro, sota la direcció de professionals del periodisme cultural, posen en pràctica els coneixements de comunicació cultural adquirits, elaborant continguts exclusius, i posant-los a disposició de tot el públic del territori de referència.

MIRO+, un medialab cultural
MIRO+ és un medialab que genera notícies culturals del territori de l’Euroregió Pirineus Mediterrània, i aplega al voltant d’aquesta plataforma digital actors del món de la cultura, estudiants de turisme cultural i públic en general. Per Fabrice Lorente “d’aquesta forma, es converteix naturalment en un espai d’experimentació dels tres grans àmbits d’especialització del Màster MIRO: l’e-turisme, l’estudi dels públics i la valorització dels patrimonis”.

Un mitjà que genera els seus propis continguts
La major part dels continguts del lloc web MIRO+ són de producció pròpia, elaborats per un equip de periodistes professionals que treballen conjuntament amb els estudiants del Màster MIRO de Turisme Cultural. D’aquesta manera les sessions de Media Training i els treballs col·laboratius permetran adquirir habilitats comunicatives als alumnes del Màster, que podran conèixer les tècniques editorials utilitzades pels professionals, la redacció de continguts per ser consultats online, i les especificitats de les xarxes socials. Els estudiants també podran analitzar en temps real l’abast i l’impacte de les seves publicacions.

El programa MIRO
El nou portal MIRO+ forma part del Programa MIRO, que preveu altres accions com el Màster Miro, del qual al setembre n’arrencarà la segona edició, o el Via MIRO, una plataforma de valoració d’experts i de formació continuada.

El Programa MIRO està finançat amb 5,5 milions d’euros durant un període de 7 anys (2012-2019) per l’Agència Nacional francesa de la Recerca (ANR), sota els auspicis de les Iniciatives d’Excel·lència en Formacions Innovadores (IDEFI) que dóna suport a projectes emblemàtics i innovadors a l’àmbit de l’ensenyament superior francès.

> Informació complementàriaVideoclips

Pepet i Marieta

10/12/2008
Escenaris

La Setmana de Creació Contemporània programa fins a 12 espectacles i reuneix a Girona més de 70 programadors nacionals i internacionals

17/11/2015
Lletres

6 Octets d’Octets és el nou llibre de Ramón Carbó-Dorca amb la col·laboració de Pep Camps

19/02/2014 00:04:29
Tendències

El premi Cuiner 2018 Fòrum Gastronòmic se l’ha endut Arnau Muñío del restaurant Direkte Boqueria

19/11/2018 2:41"