Edició 4.625 (des del 27/09/2007)
Edició 4.625 (des del 27/09/2007)
Titulars | dissabte, 13 desembre 2014

Es presenta l’oli nou a la Rambla de Girona

Els productors de la DOP Oli de Empordà han presentat l'oli nou provinent de la collita 2014

La Denominació d’Origen Protegida Oli de l’Empordà ha organitzat aquest matí la sisena edició de l’acte de presentació de l’oli nou a la Rambla de Girona. A més de poder tastar i adquirir els olis dels trulls empordanesos, el públic ha pogut participar en un joc solidari de llançament d’olives, que ha permès recaptar 100 litres d’oli per al Banc dels Aliments.

A l’acte hi eren presents els quatre trulls productors de la DOP que són Empordàlia, Xavier Maset, el Trull Ylla i Oli Serraferran. Simon Casanovas, president de la DOP, preveu que la collita d’enguany serà inferior a les dels darrers any situant-se en uns quatre milions de quilos d’olives, sobretot degut a l’elevada incidència de la mosca de l’oliva.

Col·laboració amb Girona Bons Fogons i el Gremi de Flequers

Com ja ve sent habitual en les darreres edicions els restaurants de Girona Bons Fogons se sumen a la iniciativa de donar a conèixer l’oli de la DOP Oli de l’Empordà. Per aquest motiu al llarg del desembre els restaurants adherits a aquest col·lectiu gastronòmic (Cal Ros, Duc de l’Obac, El Celler de Can Roca, La Banyeta, La Calèndula, La Riera de Sant Martí Vell, Massana, Occi i EGG) disposaran d’aquest oli a les seves taules.

Paral·lelament el Gremi de Flequers Artesans de Girona ha aportat el seu Pa de Tramuntana al tast d’oli que han pogut fer les persones que s’han apropat a la Rambla. Aquest pa està elaborat amb varietats de blat de producció integrada.

La DOP Empordà produeix un oli de qualitat basat en varietats autòctones de la zona, com l’argudell, la corivell o la verdal, i les arbequines. L’Empordà és una zona amb una llarga tradició d’elaboració d’oli, on la presència de la tramuntana obliga a realitzar la recollida gairebé de forma artesanal. Els municipis que composen la zona de demarcació geogràfica de la DOP són dins de les comarques de l’Alt Empordà i del Baix Empordà, així com alguns municipis colindants de les comarques del Gironès i el Pla de l’Estany.

Els trulls inscrits a la DOP són Empordàlia, Xavier Maset, el Trull Ylla i Oli Serraferran, que produeixen olis verges força clars després del filtratge i que presenten una acidesa màxima de 0,8º. Són olis afruitats, aromàtics i amb tendència a endolcir-se amb la maduració, amb un punt de picant al final del paladar.

DOP Oli de l'EmpordàEmpordaliaMassetSerraferranYlla

Escenaris

L’associació cultural Magic Room presenta la programació per al 2017

01/02/2017
Exposicions

Nit de portes obertes al MNAC

14/12/2011
Música

L’Associació ARC celebra la IX Edició dels Premis ARC de la Música i l’Espectacle

06/11/2011 07:46
Cinema

Daniel Day-Lewis encarna a ‘Lincoln’ en el darrer film d’Steven Spielberg, nominat a Millor Pel·lícula en la propera edició dels Oscars

19/01/2013 02:27