Edició 4.705 (des del 27/09/2007)
Edició 4.705 (des del 27/09/2007)
Titulars | Divendres, 3 juliol 2020

Es creen les Beques Granés Fundació de l’IDIBGI en l’àmbit de la discapacitat

Es convocaran de forma bianual, per al foment de la recerca en l'àmbit de la discapacitat

Redacció.- Granés Fundació i l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI), en el marc del conveni de col·laboració signat per ambdues parts, han acordat promoure una convocatòria de beques que es convocaran de forma bianual, per al foment de la recerca en l’àmbit de la discapacitat.

Aquest programa té com a finalitat la contractació de joves investigadors/es que s’incorporaran a grups de recerca de l’IDIBGI amb l’objectiu d’avançar en la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat i/o prevenir les malalties que la provoquen.

Les Beques Granés Fundació estan dotades amb 30.000 euros anuals per a la contractació de cada investigador/a durant un període de quatre anys. Com que les beques tenen caràcter bianual es compta invertir uns 300.000 € en els propers sis anys.

Gràcies a les Beques Granés Fundació els grups de recerca vinculats a l’IDIBGI podran seleccionar investigadors que hauran de desenvolupar la seva tesi doctoral en la recerca vinculada al camp de la discapacitat, i/o els factors que l’originen. Les diverses àrees d’investigació a l’IDIBGI tenen en comú la prevenció i tractament d’una sèrie de patologies que poden causar discapacitat. Aquest enfoc i objectiu compartit entre Granés Fundació i l’IDIBGI es materialitza amb aquestes beques, que permetran aprofundir la recerca en l’àmbit de la discapacitat i obrir noves línies d’investigació als grups de recerca de l’institut.

Granés Fundació
Granés Fundació és una entitat que es va crear l’any 2017 com a voluntat testamentària del seu fundador, l’empresari banyolí Candi Granés Campasol, de constituir una entitat que retorni a la societat i al territori, el que ell havia rebut durant la seva vida. Té com a finalitat l’assistència social tant de persones amb una discapacitat intel·lectual com física i l’ajuda a joves per a cursar estudis d’especialització o màsters universitaris o estudis d’investigació.

Aquest programa de beques té la voluntat de fer coincidir les seves dues finalitats en aquesta iniciativa, becant a investigadors joves en l’àmbit de la discapacitat i/o les malalties que la provoquen.

IDIBGI
L’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI) és un centre d’investigació que pertany a la xarxa de centres CERCA de la Generalitat de Catalunya, i que té com a finalitat promoure, desenvolupar, gestionar, transferir i difondre la recerca biomèdica, coneixement científic i tecnològic, la docència i la formació en l’àmbit de les ciències de la vida i de la salut, principalment a l’entorn de Girona.

 

Foto: Raimon del Moral, president del Patronat de Granés Fundació i Anna Ribas, gerent d’IDIBGI
en la signatura del conveni de col·laboracióEscenaris

La 5a edició del Projecte T6 arrenca amb la Companyia T6 i tres nous espectacles a la Sala Tallers del TN

27/01/2010
Música

La FiM Vila-seca celebrarà una edició especial a l’Arts Santa Mònica de Barcelona els propers 24 i 25 d’octubre

18/10/2014
Exposicions

Nova exposició del centenari: La xarxa al bosc. Joan Brossa i la poesia experimental, 1946-1980

03/05/2019
Exposicions

El CCCB acull la primera retrospectiva del fotògraf Josep Brangulí

29/06/2011 02:06

Cat Klezmer Trio, Clara Fiol, Tecum Terra i Laura Esparza i Carlos Esteban, finalistes del XIII Concurs Sons de la Mediterrània

Actuaran a la final en directe que tindrà lloc el proper mes d'octubre al C.A.T.

Redacció.- El grup blanenc Cat Klrezmer Trio, la mallorquina Clara Fiol, el duet valencià Laura Esparza i Carlos Esteban i les cantants celonines Tecum Terra són els quatre finalistes de la tretzena edició del Concurs Sons de la Mediterrània. La final se celebrarà el mes d’octubre a la sala de concerts del Centre Artesà Tradicionàrius, […]