Edició 4.667 (des del 27/09/2007)
Edició 4.667 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dissabte, 8 juny 2013

Enderrock celebra 20 anys amb una revista i un DVD per llegir, escoltar i mirar

Manel i Sisa, Els Amics de les Arts i la Trinca, Mishima i Raimon o Antònia Font i Quimi Portet són algunes de les parelles que participen al projecte ‘Converses Enderrock’


L’any 2013 la revista Enderrock compleix 20 anys. Amb motiu de l’efemèride, la publicació de referència de la música catalana ha reunit 10 parelles musicals de generacions i estils molt diferents que dialoguen en exclusiva per a la sèrie ‘Converses Enderrock’, sobre el passat, el present i el futur de la música, la societat i la política del país.

Descobrim com han afrontat el passat, viuen el present i aposten pel futur una vintena dels noms més destacats de l’escena musical catalana: Manel i Sisa, Mishima i Raimon, Antònia Font i Quimi Portet, Roger Mas i Maria del Mar Bonet, Els Amics de les Arts i La Trinca, La Pegatina i la Companyia Elèctrica Dharma, Obrint Pas i Miquel Gil, Gossos i Gerard Quintana, Anna Roig i Lluís Gavaldà, i Sanjosex i Pi de la Serra.

DVD La meva generació

Les 10 ‘Converses Enderrock’ han quedat plasmades en un número especial i un DVD que inclou un documental de producció pròpia, La meva generació. El documental, dirigit per Pol Fuentes, s’encarta de amb el número del vintè aniversari i es basa en els diàlegs i experiències de tots els artistes que hi han pres part.

Es tracta d’una peça única d’una hora de durada on es fa un retrat del panorama musical, tot posant de manifest els diversos punts de vista i opinions dels músics en alguns temes importants de la seva trajectòria vital.

El número especial també inclou una selecció dels 200 discos de la ‘Generació Enderrock’. En les darreres dues dècades s’han editat més de set mil discos en català. Enderrock ofereix una selecció dels 200 millors àlbums de la banda sonora de la música en català dels darrers vint anys (1993-2012), comentats per 25 periodistes especialitzats i amb especial atenció als 20 millors discos.

La història dels vint anys d’Enderrock és també la de les seves portades. Al llarg de 212 números han desfilat per la primera pàgina nombrosos artistes. En aquest número especial de la revista presentem les millors sessions de fotografia de la trajectòria de la revista i el paper d’una generació a través dels músics catalans.

> Informació complementària

enderrock amics de les arts mishima electrobeach gerard quintana

Cinema

François Ozon ens presenta “El amante doble”

08/09/2017 01:38
Música

Concerts del 9 al 12 de febrer

07/02/2012

Els Premis Nacionals de Cultura 2015 premien 10 figures catalanes amb mirada pròpia

26/03/2015
ArtsExposicions

L’associació Art Barcelona celebra 20 anys

20/12/2010 05:45

A la venda les entrades de DeltaChamber Music Festival 2020

Se celebrarà a Amposta del 28 de juliol al 2 d'agost

Redacció.- Ja es poden adquirir les entrades per a l’edició “Parèntesi” d’aquest festival internacional de música de cambra, que fa uns dies va presentar la seva edició més trencadora adaptada a la situació actual. “Parèntesi” inclou una quarantena de concerts individuals en tres llocs emblemàtics de la ciutat (Torre de la Carrova, pati de l’antic […]