Edició 4.704 (des del 27/09/2007)
Edició 4.704 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dissabte, 27 juny 2020

Els museus d’Art de Catalunya celebren el dia de l’alliberament LGBTIQ+ buscant referents a les seves col·leccions

El Museu d'Art de Girona se suma a la iniciativa amb la selecció de l'obra Unitat (c. 1977), de Maties Palau Ferré

Redacció.- Diferents museus d’Art del país celebren el 28 de juny, el dia de l’alliberament LGBTIQ+ buscant referents a les seves col·leccions. Aquest és el punt de partida d’una línia de treball de la comissió de gèneres i identitats de la Xarxa de Museus d’Art que vol tractar la diversitat sexual i de gènere des de diferents punts de vista.

Per començar a visibilitzar aquesta feina, tot coincidint amb aquest di de l’Alliberament LGBTIQ+ o dia de l’Orgull, la XMAC planteja una acció conjunta i virtual a les xarxes: diversos museus membres de la Xarxa publicaran una obra de la col·lecció i la posaran en diàleg amb una de les lletres que configuren les sigles del col·lectiu als seus canals aquell dia amb els hashtags #referentsartLGBTIQ i #XMAC.

El Museu d’Art de Girona se suma a la iniciativa amb la selecció de l’obra Unitat (c. 1977), de Maties Palau Ferré (Montblanc, 1921-2000).

Un home i una dona units per un sol traç: ell de negre, ella de vermell. La fusió dels dos en una abraçada mostra un encaix perfecte, un equilibri entre gèneres. Aquesta obra de l’artista de Montblanc, Maties Palau Farré (1921-2000), ofereix l’oportunitat de reflexionar sobre la identitat sexual i afectiva i la necessitat de trencar amb les dualitats mascle-femella i amb els rols socials de gènere.

Amb aquesta obra volem il·lustrar la lletra T de Trans: les persones que se senten del gènere contrari al de la seva anatomia o que no s’identifiquen ni amb un home ni amb una dona tal i com aquests generes s’expressen socialment.

Al llarg de 2020 i 2021 es commemoren els 100 anys del naixement de Maties Palau Ferré i els 20 anys de la seva mort; un artista amb clara vocació social i amb un ferm compromís amb els valors de llibertat i solidaritat.Tendències

Entrevista en exclusiva al conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Josep Manuel Treserras

23/09/2008 12:20''
Tendències

Un xef gironí opta al premi Cuiner de l’Any 2015

27/10/2015
EscenarisTendències

Es presenta Som Cultura, un festival de les experiències culturals de la demarcació de Girona

21/10/2016
Cinema

Documental que reflexiona sobre la solitud i el món actual enmig de la natura

16/03/2018 2:32"

Cat Klezmer Trio, Clara Fiol, Tecum Terra i Laura Esparza i Carlos Esteban, finalistes del XIII Concurs Sons de la Mediterrània

Actuaran a la final en directe que tindrà lloc el proper mes d'octubre al C.A.T.

Redacció.- El grup blanenc Cat Klrezmer Trio, la mallorquina Clara Fiol, el duet valencià Laura Esparza i Carlos Esteban i les cantants celonines Tecum Terra són els quatre finalistes de la tretzena edició del Concurs Sons de la Mediterrània. La final se celebrarà el mes d’octubre a la sala de concerts del Centre Artesà Tradicionàrius, […]