Edició 4.667 (des del 27/09/2007)
Edició 4.667 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dimecres, 4 desembre 2013

Els Feréstecs s’endú 5 premis Butaca

Smiley acumula 3 importants premis dels 4 als quals optava

Els Feréstecs, l’obra de Carlos Goldoni dirigida per Lluís Pasqual, ha guanyat cinc dels vuit Premis Butaca als quals optava, entre ells dues de les categories més destacades. Els guardons, que s’han lliurat aquesta nit a la Sala Tallers del Teatre Nacional de Catalunya, han reconegut l’espectacle del Teatre Lliure amb els premis al millor muntatge, millor direcció per Lluís Pasqual, millor actriu de repartiment per Laura Conejero, millor vestuari per Alejandro Andrújar i millor caracterització per Eva Fernández.

Empatant a tres nominacions, l’ha seguit Smiley, que s’ha endut tres dels quatre premis als quals estava nominada, i Barcelona, que competia en 7. Albert Triola s’ha endut el Premi Butaca al millor actor teatral, i Guillem Clua ha estat reconegut amb el guardó de millor text teatral. Smiley ha aixecat també el reconeixement a millor espectacle de petit format. Pel que fa a Barcelona, Emma Vilarasau ha esta escollida pels espectadors com a millor actriu teatral, i ha guanyat també els premis de millor il·luminació per David Bofarull i millor composició musical per Òscar Roig.

El musical T’estimo, ets perfecte… ja et canviaré (Vània Produccions) optava inicialment a 5 categories, i ha guanyat les de millor musical i la de millor actriu de musical per Mercè Martínez. Toni Viñals s’ha endut el butaca a millor actor de musical per La flauta màgica (Cia. Dei Furbi), i Lluís Villanueva ha estat reconegut com a millor actor de repartiment per El Nom (Focus). El principi d’Arquímedes (S.Beckett-Obrador/Grec’12/Ass. Verins Escènics) s’ha fet amb el guardó de millor escenografia. L’onada (Teatre Lliure) i La Bête (TNC), que optaven a quatre nominacions cadascuna, s’han quedat sense recollir premi.

Pel que fa a la resta de categories, el palmarès ha quedat de la següent manera: Siena (Cia. La Veronal/Mercat de les Flors/Hellerau Centre Europeu de Dresden), millor espectacle de dansa; La dona vinguda del futur (TNC), millor muntatge familiar; i millor producció espanyola o estrangera per a Les tres germanes, dirigida per Declan Donellan.

Els Premis Butaca de Teatre de Catalunya, que enguany inclouen 19 categories, han homenatjat en aquesta edició l’actriu Rosa Maria Sardà amb el guardó honorífic per la seva trajectòria.

 

 

 

 Música

Programació de luxe per al Festival Altaveu 2015

09/09/2015
Arts

La poesia de l?estranyesa

30/05/2008
Tendències

El festival de jocs i història del Born CC

02/10/2014
Exposicions

Atopia

14/05/2010

Jordi Savall, l’Orquestra del Liceu, Sanjosex, la Black Music Big Band i la Jove Orquestra a l’Auditori de Girona

S'oferirà una programació especial de cinc concerts amb l’objectiu de difondre la cultura entre la ciutadania i donar suport al sector cultural

Redacció.- L’Auditori de Girona oferirà aquest estiu una programació especial de cinc concerts amb l’objectiu de difondre la cultura entre la ciutadania i, al mateix temps, de donar suport al sector, que ha estat un dels grans afectats per la pandèmia del COVID-19. Amb aquesta acció, que rep per nom “Estiu a l’Auditori”, l’Ajuntament de […]