Edició 4.750 (des del 27/09/2007)
Edició 4.750 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dilluns, 8 octubre 2012

El retorn de Ben Wheatley i l’esperada ‘The Lords of Salem’ omplen Sitges de cinema de culte

'Animals', de Marçal Forés, segueix demostrant la bona salut del cinema català

La passada edició, Sitges va acollir l’estrena de Kill List, la segona i aclamada pel·lícula de Ben Wheatley, que va sorprendre públic i crítica. El director britànic torna aquest any per presentar Sightseers –una comèdia negra d’humor macabre que va convèncer a Canes- i fa doblet al Festival, recuperant la seva òpera prima Down Terrace. Amb aquests tres títols, Wheatley s’ha convertit en un els directors amb més projecció dins el gèner e. 

Els seguidors de Rob Zombie estan d’estrena avui amb The Lords of Salem, la més recent incursió al cinema del polifacètic director i músic. L’actriu Dee Wallace, que ahir rebia el premi Maria Honorífica a la seva trajectòria amb motiu de la projecció d’E.T., forma part de l’elenc d’aquesta història de dimonis i música sinistra, al costat de Meg Foster, que també ha estat present avui a Sitges. Wallace, que interpreta una bruixa, ha explicat: “Zombie va tenir molt en compte pel meu personatge que a la vida real em dedico a la sanació i l’autoajuda”. La Secció Oficial desplega dos títols més d’alt voltatge: Headshot, del tailandès Pen-ek Ratanaruang i Safety Not Guaranteed, de Colin Trevorrow, dues propostes ben diferents avui a l’Auditori, que han comptat amb la visita dels dos realitzadors.

El cinema català torna a ser protagonista en la jornada d’avui, mantenint la tònica d’aquesta 45a edició del Festival. És el torn d’Animals, l’òpera prima de Marçal Forés, cinta sorgida de la factoria ESCAC que s’endinsa en les fantasies d’un adolescent. El cinema Prado torna a omplir la seva sala amb el record d’un clàssic modern, Memento, de Christopher Nolan, i l’angoixa vital de Guy Pierce lluitant contra les pèrdues de memòria.

Aquesta jornada, on el cinema de culte ha estat el leit-motiv amb The Lords of Salem, el Festival ha trobat el marc perfecte per a presentar el llibre oficial de Sitges 2012, NeoCulto, un volum amb articles de 21 firmes convidades, coordinat per Ángel Sala, director del Festival, i Desirée de Fez, crítica cinematogràfica.

 

Foto: Dee Wallace i Meg Foster

> Informació complementària

sitges

Cinema

“Los recuerdos”, una comèdia dramàtica dirigida per Jean-Paul Rouve

22/04/2016
Música

TXARANGO és el grup sorpresa que obrirà el Festival Strenes al terrat de la Rambla de Girona

24/03/2017
Escenaris

Arriba al Maldà la divertida i fresca comèdia musical 9 to 5 per amenitzar les nits d’estiu

10/06/2019
Cinema

Ryan Gosling s’estrena en la direcció amb “Lost River”

17/04/2015

Es celebra el 10è aniversari de Les Nits del Coro de Sarrià de Ter

Amb les artistes Marina García i Ana Yanini, amb un fragment de “Sed o no sed”, un exercici de clown i teatre gestual

Redacció.- El proper dijous 1 d’octubre a les 21:30 h es celebra una funció especial per commemorar el desè aniversari de l’inici de la programació de cafè teatre a Sarrià de Ter “Les Nits del Coro”. La celebració, prevista per al mes de maig i posposada per les restriccions de la COVID, comptarà amb la […]