Edició 4.400 (des del 27/09/2007)
Edició 4.400 (des del 27/09/2007)
Titulars | dissabte, 26 maig 2012

El MNAC, a la Viquipèdia

El Museu Nacional comença un projecte de col·laboració amb Amical Viquipèdia mitjançant la figura d'un viquipedista resident

El Viquiprojecte MNAC s’emmarca dins dels procés d’internacionalització del museu. Pretén posar en valor el museu i la seva col·lecció  mitjançant l?enciclopèdia online Viquipèdia, en diversos idiomes. D?aquesta manera millorarà la presència a la xarxa tant del MNAC com de l’art català i els seus artistes més representatius.
 
Viquipèdia -l’enciclopèdia lliure- s’està convertint en l’enciclopèdia familiar del segle XXI, és una de les 5 webs més visitades del món i sovint és el primer resultat de cerca que ofereixen els cercadors com ara Google. És hora de sumar el coneixement expert dels museus amb el potencial de difusió de la Viquipèdia, amb l’objectiu de construir una relació proactiva que aporti beneficis a ambdues parts, per tal d’oferir  continguts al màxim d’usuaris i amb la millor qualitat possible.
Amb aquest objectiu, durant els propers mesos, el viquipedista Àlex Hinojo, ambaixador cultural de la FundacióWikimedia i membre d?Amical Viquipèdia -l’associació que promou la Viquipèdia en català- farà de Viquipedista resident al Museu Nacional d’Art de Catalunya. La tasca del resident serà la d’establir una relació entre el Museu i la comunitatviquipedista local, a través d’una sèrie d’activitats, tant internes com obertes al públic. Es faran tallers de presentació, Viquimaratons d’edició a Viquipèdia, i col·laboracions amb estudiants universitaris, entre els que destaquen les que es faran amb l?IDEC_Universitat Pompeu Fabra de Barcelona i la Johns Hopkins University dels Estats Units.
Com diu el director del MNAC. Pepe Serra, ?el museu té l’obligació de contextualitzar la seva col·lecció, fer-la més social i relacionar-la amb la d’altres centres, donant visibilitat i retornant a la societat el coneixement que es genera dins de la institució?. Una de les moltes maneres de fer-ho és traslladant aquest coneixement a la Viquipèdia. Cal tenir en compte que la viquipèdia en català rep uns 28 milions de visites al mes, i el conjunt total de viquipèdies uns 10 milions de visites cada hora. Per tal de contribuir a la distribució del coneixement  els museus se senten cada cop més cridats a participar en aquest projecte col·laboratiu.
> Informació complementària

museuprojecte

Escenaris

El Sommer de Tosar torna al Maldà

01/02/2010
ArtsExposicions

L’associació Art Barcelona celebra 20 anys

20/12/2010 05:45
ArtsExposicionsTendències

Antoni Miralda presenta la seva nova exposició

16/07/2012 04:29
Cinema

Winter’s bone compta amb quatre nominacions als Oscar

11/02/2011 02:14