Edició 4.529 (des del 27/09/2007)
Edició 4.529 (des del 27/09/2007)
Titulars | dimecres, 29 juliol 2015

El MEAM acull la mostra més completa del pintor noruec Odd Nerdrum i els seus deixebles

Nerdrum és un dels màxims exponents de l’art nòrdic i també un dels grans referents de la pintura figurativa clàssica i narrativa a nivell internacional

A partir del mes de setembre arriba al nostre país l’exposició d’un dels artistes noruecs més reconeguts internacionalment. Del 17 de setembre al 15 de novembre el MEAM (Museu Europeu d’Art Modern) presentarà a Barcelona una mostra sobre l’obra d’Odd Nerdrum i la dels seus deixebles, sense dubte un dels artistes noruecs amb una carrera artística més prolífica i un gran referent de la pintura figurativa clàssica. 

Nerdrum ha exposat en diverses ocasions amb alguns dels seus alumnes, però mai fins ara s’havia fet una exposició tan àmplia i completa, tant per la magnitud de l’obra presentada del pintor noruec, com per la quantitat d’estudiants que l’acompanyen. Aquesta exposició al MEAM és una clar exemple tant de la magnificència de l’obra del pintor nòrdic com de la riquesa dels seus seguidors.

La mostra, comissariada per Cathrine Bergsrud, exhibirà 38 de les obres de Nerdrum i fins a 30 dels seus alumnes més destacats. Amb un profund respecte a la tradició, a la humanitat i a la història, el seu treball transporta l’espectador a una dimensió on és possible pensar, reflexionar i gaudir d’una tècnica sublim. A través de les seves pintures ens mostra rostres i figures humanes, cels espectaculars i paisatges devastadors però plens de somnis i esperança.

> Informació complementària

meamMuseu Europeu d'Art ModernOdd Nerdrum

Cinema

“La entrega”, l’autor de “Shutter Island”, presenta l’últim film que va filmar James Gandolfini

26/09/2014
Cinema

Tal i com va prometre, Arnold Schwarzenegger ha tornat, “Terminator Génesis”

10/07/2015
Tendències

Carles Prats, presentador del TN Midgia de TV3

18/09/2014
Escenaris

Fira Mediterrània durà a terme 30 accions estratègiques a 15 països i regions durant el 2016

30/06/2016