Edició 4.575 (des del 27/09/2007)
Edició 4.575 (des del 27/09/2007)
Titulars | dimarts, 12 octubre 2010

El geni creador de Leonardo da Vinci inspira el nou espectacle de CienfuegosDanza

La companyia valenciana celebra amb aquest ambiciós muntatge seu desè aniversari

Aquest divendres s’estrena a l’Auditori Municipal de Riba-roja de Túria (País Valencià) l’obra 1,618… da Vinci, el nou muntatge del coreògraf Yoshua Cienfuegos, que ofereix una lectura sobre les inquietuds del geni i el seu llegat com a científic. L’endemà serà el Teatre Auditori de la Vila Joiosa l’encarregat d’acollir l’estrena d’aquesta nova proposta artística de CienfuegosDanza i Germinal Producciones.

Yoshua Cienfuegos ha rebut nombrosos premis de les Arts Escèniques de la Generalitat Valenciana. Celebra els deu anys de la companyia amb una revisió exhaustiva de la seva producció, com a punt de partida, i un nou plantejament artístic i metodològic en el procés de treball i de creació. El coreògraf incorpora noves inquietuds artístiques: l’obra més científica de Leonardo da Vinci -la projecció de la llum, els estudis anatòmics, la proporció àuria, l’aerodinàmica, les matemàtiques i la ciència- l’estudi del moviment, de l’espai i del temps .

1,618… da Vinci és un espectacle de vuit ballarins que compta amb música original de Rut Quiles i amb el vestuari de Pascual Peris. L’elenc d’aquesta producció el componen Ana Luján, ballarina de la prestigiosa Rambert Dance Company i premiada per la crítica londinenca per les seves interpretacions; Leticia Ñeco, ballarina, docent i investigadora que actualment desenvolupa una tesi doctoral sobre l’espectacle; Maynor Chaves, ballarí de la Companyia Nacional de Costa Rica; Raquel Torrejón, també assistent de direcció de la companyia; Sergio Moya, Marina Rodríguez, María Arques i el propi Yoshua Cienfuegos. El muntatge ha comptat amb la col·laboració de la Universitat Internacional Valenciana, a través del Laboratori Lliure de les Arts Creatives i del seu Departament de Producció Audiovisual, encarregat de la realització dels continguts audiovisuals i de part del disseny publicitari de l’obra.

> Informació complementària

geni

Escenaris

FiraTàrrega obre la convocatòria del laboratori de creació

13/11/2010
Lletres

Descobriu el Parc Natural de Montserrat en deu rutes

26/06/2009
Música

“Esperando a Robin Hood” és el nou disc de Daniel Higiénico

15/03/2020
Música

És un disc que fa un homenatge a la música que sonava a casa

10/05/2017 00:06:28