Edició 4.633 (des del 27/09/2007)
Edició 4.633 (des del 27/09/2007)
Titulars | dijous, 18 juny 2015

El FIMPT presenta el cartell de la 35a edició

El Festival Internacional de Música Popular Tradicional de Vilanova i la Geltrú se celebrarà de l'1 al 4 d'octubre de 2015.

Durant aquest 35 anys, descobrir els artistes del FIMPT ha estat sinònim de connectar amb els orígens de la música tradicional i popular d’arreu del món, amb propostes originals i heterogènies que en aquesta edició encapçala Kepa Junkera. El músic i compositor basc, acompanyat per les components de Sorginak, oferirà un concert molt especial que vol ser una festa conjunta per a commemorar, també, els seus 35 anys dalt dels escenaris.

El FIMPT manté la seva voluntat d’arribar a un públic divers amb actes, activitats i concerts per a totes les edats que s’organitzen en diferents blocs. Cal destacar les Nits FIMPTeres, per on passaran Nakany Kanté, Guillem Roma & Camping Band Orchestra, Germà Negre, Esne Beltza i Riu. 

El FIMPetits, l’espai dedicat al públic infantil i familiar, acollirà les cercaviles de “La Colla” de Xamfrà, un projecte social format per vint-i-cinc nens del Centre de Música i Escena del Raval de Barcelona, i Xarop de Canya, amb un espectacle farcit de músiques, danses, malabars, olors i colors de l’orient més llunyà. El més petits també podran gaudir de jocs tradicionals que els aproparan a la música d’arrel de forma lúdica i entretinguda. 

En l’apartat de noves creacions, The New Catalan Ensemble, la formació que acompanya la veu de Gemma Humet, és la producció del 35è FIMPT, un esemble d’arrel i sonoritat catalana amb vocació internacional i de caràcter experimental.

Sons de Gralla, el bloc dedicat a la música catalana i el seu instrument insígnia, portarà enguany als Grallers La Virolla, els Cofins de l’Arboç i la proposta innovadora i agosarada de La Vella Dixieland i Els Vernets, l’espectacle Jazzcastells. En aquesta mateixa direcció, el Firasac seguirà formant part del festival per apropar al públic la música d’arrel catalana i aprofundir en el coneixement d’intruments com el sac de gemecs, el flabiol o el tamborí. 

En l’àmbit més pedagògic, tindrem les presentacions-concert dels llibres d’Ivó Jordà, ‘Fitxa Tècnica de la Gralla’ i de Carles Belda, ’24 rumbes per diatònic’, juntament amb el DocPT, la finestra dedicada a l’audiovisual musical de format documental.

> Informació complementària

FIMPTmusicavilanova i la geltrú

Música

Concert d’Iván González Brass Family a El Puntal de Banyoles

08/01/2019
Videoclips

Tardor

09/11/2010 03:27
Arts

El proper dissabte el Museu Nacional d’Art de Catalunya obre gratuïtament les portes i ens convida a visitar Tàpies proporcionant diferents activitats

10/07/2013
Arts

Turisme global, ciutats souvenir, debat sobre el nou turisme i les ciutats

17/09/2012