Edició 4.865 (des del 27/09/2007)
Edició 4.865 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dimarts, 28 juny 2016

El Festival En Veu Alta Pradell de la Teixeta celebra la seva 7a edició omplint el municipi amb 14 propostes artístiques

El programa destaca per la participació de noms propis com José Manuel Garzón, Dalí Blanch i Toni Gomila

Redacció.- El Festival EVA reprèn la seva programació del 1 al 3 de juliol al municipi de Pradell de la Teixeta amb 14 propostes artístiques basades en la narració i la tradició oral. Com cada any, el Festival condensa la programació en 3 intensos dies amb actuacions per a tots els públics vinculades directament amb el territori. L’EVA Pradell proposa un cap de setmana ple d’espectacles innovadors i diferents que busquen proporcionar a l’espectador experiències úniques sempre cercant emplaçaments singulars.
El divendres 1 de juliol, el festival s’inaugura amb l’excel·lent combinació del testamentari del poeta J. V. Foix “Cròniques de l’Ultrason” recitat per Quim Lecina i els solos de heavy metal amb baix elèctric de Borja Batllevell. Pep García-Pasqual ens presentarà tot seguit “El Tast”, una de les tantes fantàstiques històries de Roald Dahl companyades pel so del violoncel d’Andrea Peirón.
El dissabte 2 de Juliol, iniciem la jornada amb una proposta per a tota la família, el “Calendari de contes” de l’Ada Cusidó, un passeig pels diferents paisatges de les quatre estacions de l’any. A la tarda ens espera el “Todo morido” un espectacle de titelles de paper i de sucre de la Dalí Blanch que ens explicarà històries d’amistat, d’amor i de ganes de saber!

Els Recitals a Domicili arriben també a la Plaça Castell, amb “La dona és l’ésser més intel·ligent i tendre sobre la terra…”. La poesia de Jacques Prévert, Francesc Gelonch, el Rector de Vallfogona o del mateix membre del grup, Eduard Carmona, anirà acompanyada d’estils musicals tant diversos com el pop i el jazz, però també l’electrònica i la clàssica.

L’actor Òscar Intente, acompanyat de l’acordionista Ferran Martinez, ens presentarà un tema ben actual i debatut aquests darrers dies, “La idea d’Europa” de George Steiner, un text que tracta sobre la incertesa del nostre continent davant la globalització del món. El ja tradicional “A tres bandes” del Festival EVA presentarà tres espectacles simultanis a càrrec de José Manuel Garzón amb “A quien corresponda”, Mònica Torra amb “L’espatlla de xai” i Arnau Vilardebó amb “Algunes odissees de déus i dees”.

Finalment, el dissabte conclourà amb l’espectacle “Palabras de Miguel”, 60 minuts d’anècdotes, poemes, cançons i fragments de les cartes del poeta Miguel Hernández, narrat per José Manuel Garzón i acompanyat per José Galiana al piano. Tot en un marc inigualable com és la Cova del Rector, per arribar a la qual, s’ha de fer una bona caminada de 20 minuts amb frontals i llanternes. Tota una aventura!
Entrant ja a la programació del diumenge 3, l’EVA ens dóna l’oportunitat d’expressar-nos obertament, per 6è any consecutiu, en el Forum Obert “Tu mateix!” bé sigui en format poesia, narrativa, recitació, tirallonga, crítica social, rap, declaració d’amor, anècdota, cançó… La sessió vermut del migdia ens transportarà a les “Cançons de taverna” a càrrec dels Tranquils i a la tarda arribaran a Pradell dos personatges estranys acompanyats del misteriós carro carregat d’històries: és la Guilla Teatre amb la seva “Carretada de contes”.

Tancarem el Festival EVA Pradell amb l’espectacle de cloenda de luxe de la mà de Toni Gomila amb “Acorar” una reflexió sobre la identitat col·lectiva dels pobles, sobre què és allò que ens defineix i què és allò que fa que –encara- existeixi la nostra comunitat.

El Festival EVA

Amb un bagatge de 12 edicions al Penedès, 7 al Priorat i 1 a Gurb (Osona), el Festival EVA segueix creixent i consolidant-se com la major mostra d’espectacles basats en la narració i la tradició oral contemporània organitzada en terres catalanes, tot un referent en la cultura popular del nostre país amb la clara voluntat d’apostar, des dels seus inicis, per l’actualització i modernització del gènere.

en veu altanarraciópradell

Cinema

Primera part de l’adaptació de l’últim lliurament de la saga de J. K. Rowling

18/11/2010 00:21
Escenaris

Toni Viñals torna amb “Balla amb mi”

18/05/2016
Escenaris

El cor Geriona actuarà a l’Auditori el proper 30 d’abril

16/03/2014
Cinema

Jake Gyllenhaal protagonitza “Enemy”, basada en la novel·la “El hombre duplicado”, de José Saramago

28/03/2014

L’artista italiana Marina Sagona inaugura “Ubi Consistam”, una exposició sobre la reconstrucció de la identitat nacional

La mostra es podrà visitar del 29 de gener al 13 de març a l'espai artístic Chiquita Room

Redacció.- L’espai artístic Chiquita Room, en col·laboració amb l’Istituto Italiano di Cultura di Barcellona, inaugura l’exposició “Ubi Consistam”, de l’artista italiana Marina Sagona (Roma, 1967), que exposa per primera vegada a Catalunya. La mostra parla sobre la construcció i la difuminació de la identitat nacional. La cita “Ubi Consistam”, que en la traducció llatina del […]