Edició 4.815 (des del 27/09/2007)
Edició 4.815 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dijous, 21 maig 2015

El Festival de Sitges creua l’Atlàntic amb el Sitges America Tour

Una selecció de films del Festival, com 'El incidente', es projectarà en cinemes nord-americans

El cinema del Sitges – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya es podrà gaudir també als Estats Units els dies 16 i 17 d’octubre, coincidint amb Sitges 2015, gràcies al Sitges America Tour, una gira de cinc pel·lícules per sales de diverses ciutats nord-americanes. Es tracta d’un nou pas per internacionalitzar el Festival de Sitges, després d’una altra experiència recent a Itàlia.

El Sitges America Tour neix d’un acord entre el Sitges – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya i la distribuïdora Shoreline Entertainment, amb l’objectiu d’internacionalitzar el Festival, donar-lo a conèixer entre el públic nord-americà i contribuir a consolidar-lo com el primer del món dedicat al gènere fantàstic. El Sitges America Tour programarà en diverses sales de la companyia Theatres at Mall of America cinc títols inèdits als Estats Units i que recullen l’essència i el perfil que distingeix Sitges com el primer festival de cinema fantàstic del món.

El primer títol confirmat per a projectar-se al Sitges America Tour és El incidente, film mexicà de ciència ficció dirigit per Isaac Ezban, que narra dues històries paral·leles sobre personatges atrapats en espais il·lògicament infinits. Dos germans i un policia en una escala sense fi, i una família que recorre una carretera que s’estén més enllà de l’horitzó. Una proposta de terror psicològic que es va poder veure a Sitges 2014 i que suposa el debut en el llargmetratge del seu director.

Amb aquesta iniciativa, el Festival amplia les seves fronteres i reforça la seva aposta per la internacionalització, que constitueix una de les línies estratègiques més importants del Festival per als propers anys.

> Informació complementària

estats unitsFestival de SitgesFestival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya

Música

L’Orquestra Philharmonia de Praga interpreta el somni d’una nit d’estiu a l’Auditori de Girona

12/02/2011
Lletres

Carme Riera, Premi Trajectòria 2014

03/07/2014
Música

Menaix a Truà torna amb el seu cinquè disc

14/01/2013 04:39
Turisme

L’alta cuina catalana es cita a la Vall de Núria amb motiu de la 4a edició del GastroPirineus

29/04/2019

L’home llop i la bèstia interior alliberada, leitmotiv de Sitges 2021

Farà 80 anys de l'estrena de 80è aniversari de l'estrena de L'home llop (The Wolf Man, George Waggner, 1941)

Redacció.- La 54a edició del SITGES – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, que se celebrarà del 7 al 17 d’octubre de 2021, tindrà com a leitmotiv la figura llegendària de l’home llop com a principal representant iconogràfic del tema clàssic de la bèstia interior o la dualitat interna en l’ésser humà. Casualment, l’any […]