Edició 4.501 (des del 27/09/2007)
Edició 4.501 (des del 27/09/2007)
Titulars | dijous, 19 maig 2011

El Festival de Cadaqués inicia la celebració dels seus 40 anys

Custo Dalmau presenta el cartell d'aquest any com 'la bèstia del festival que borda la música a Cadaqués'

El Festival Internacional de Música de Cadaqués ha iniciat la celebració dels seus 40 anys amb la presentació de la programació de la pròxima edició, que tindrà lloc del 30 de juliol al 6 d’agost.

El director del festival, Saki Guillem, ha destacat que per primer cop en la nova etapa del estival -que fa quatre anys va canviar de format i se celebra a s’Olivar de Sa Conca- s’ha inclòs el funk a la programació amb un dels estendards d’aquest estil, Maceo Parker, que hi actuarà el 4 d’agost. John McLaughlin & The 4th Dimension, Richard Bona & RaúlMidón units a The Duwala Malambo Project, Antonio Carmona, Toti Soler Trio o Pybus Groove Quartet seran alguns dels artistes que passaran pel Festival de Cadaqués, que manté la seva línia eclèctica. Guillem ha recordat que la música clàssica també hi té cabuda -com a herència de l’anterior etapa del festival- amb les actuacions de Camerata XXI amb un homenatge a Gustav Mahler, en el centenari de la mort d’aquest músic i compositor alemany, o el projecte simfònic de Lax’n’Busto amb l’Orquestra de l’Empordà dirigits per Joan Albert Amargós.

El festival també continua donant suport als artistes emergents i en aquesta edició, com a commemoració dels 40 anys, cada dia se celebraran petits concerts gratuïts al centre del poble que més tard es repetiran a la zona de benvinguda del festival -batejada com Es Racó de Sa Jorneta-. Altres artistes novells com Ivette Nadal o el duet jazzístic Moon Station telonejaran Toti Soler i Pybus Groove Quartet, respectivament, a l’escenari gran.

Per la seva banda, Custo Dalmau ha manifestat que “és un privilegi dissenyar el cartell que formarà part de la col·leccio del festival” i s’ha declarat admirador de la vila de Cadaqués. El cartell d’enguany que, segons ha explicat el dissenyador, representa “la bèstia del festival, un gos, que borda la música a Cadaqués, representat amb l’església, l’olivera i les ones del mar sobre la roca d’Es Cucurucú”, s’exposarà al costat dels 39 cartells de les edicions passades que des de principis d’aquest mes es poden veure a la sala Art i Joia de Cadaqués, entre els que s’hi troben els de Tàpies, Dalí, Chillida o Javier Mariscal. Les entrades ja estan a la venda.

> Informació complementària

festival

Escenaris

“El President”, de Thomas Bernhard i direcció de Carme Portaceli, arriba al TNC

04/11/2014
Exposicions

L’espai interior, eix de la programació del Centre Cultural La Mercè

18/01/2011
Arts

Una exposició itinerant de l?obra d?aquest artista empordanès

14/09/2008 4:38''
Cinema

Una comèdia romàntica txeca

21/05/2009 3:18''