Edició 4.779 (des del 27/09/2007)
Edició 4.779 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dimecres, 11 novembre 2015

El documental “Cançons d’amor i anarquia” recorre la història de la causa anarquista a partir dels concerts celebrats a L’Hospitalet i Sanremo

Un documental dirigit per Carlos Benpar i interpretat per Joan Isaac, Wayne Scott, Olden, Sílvia Comes o Anna Roig, entre d’altres

A “Cançons d’amor i anarquia” s’escenifiquen cronològicament i a través de cançons, alguns dels esdeveniments històrics més significatius de la causa anarquista. El documental fa un recorregut històric que des de la Comuna de París el 1871 fins a l’execució de Salvador Puig Antich el 1974, i pel qual es repassen 18 fets de la història de l’anarquisme internacional.

A través del documental “Cançons d’amor i anarquia”, es recrea i s’uneixen en un mateix muntatge els dos concerts celebrats un a L’Hospitalet el 2 de març de 2014 al Teatre Joventut i dins del marc del Festival BarnaSants i l’altre a la localitat italiana de Sanremo el 3 de maig del mateix any. El documental es presentarà el proper 19 de novembre als cinemes Girona, coincidint amb el centenari de l’afusellament del cantautor Joe Hill.

La pel·lícula s’inicia amb imatges de l’època en què es recreen els esdeveniments del moviment anarquista amb un narrador que els situa en el seu context històric. Aquests fets són els que donen peu a les cançons del concert. D’aquesta manera, es recorden esdeveniments com la Comuna de París, la fundació de la CNT a Barcelona, el primer robatori de la banda Bonott a París, l’afusellament de l’anarquista i cantautor Joe Hill, l’assassinat de l’anarquista català Quico Sabater o l’inici del Maig Francès entre molts d’altres.

Han participat als concerts els músics Joan Isaac i Pepe Voltarelli interpretant “La semaine sanglante” i “Les Anarchistes”; Anna Roig amb “La Bande à Bonnot”; Dani Flaco amb “Historia de tres amigos”, Jaume Arnella amb “Romanço de Quico Sabater”, Olden amb “Adio Lugano Bella” i “Sacco i Vanzetti”  juntament amb Joan Isaac; Wayne Scott amb Eight hour day i Joe Hill; o Sílvia Comes amb La Locomotora i Verbena Anarquista, amb Juan Carlos Biondini, que al seu torn també interpreta Este y aquel i El Señor Buenaventura, entre d’altres cançons que sonen al llarg del documental.

 

Carlos Benpar

Nascut a Barcelona el 13 de novembre de 1948. Ha obtingut el Premi Goya 2007 de la Academia del Cine Español a la Millor Pel·lícula Documental per “Cineastes en acció” i l’any anterior va obtenir el mateix guardó per “Cineastes contra magnats”.

Les dues pel·lícules han estat guardonades amb el Premi Barcelona (actuals Premis Gaudí) a la Millor Pel·lícula Documental de la indústria catalana, i “Cineastes en acció” va obtenir també la Medalla del Círculo de Escritores Cinematográficos i el Premi especial de Egeda a la Millor Pel·lícula Documental estrenada al 2006.

barcelonacançons d'amor i anarquiadocumentalfestival barnasantshistòriateatre joventut

Economia

Els empresaris catalans demanen més impuls de les administracions per fomentar l’emprenedoria

01/08/2020
Arts

Milestone Project Girona arrenca la seva tercera edició potenciant l’Art Urbà i convida de nou la ciutat a proposar localitzacions per les accions pictòriques

06/05/2014
Música

Concert de piano al Teatre Principal d’Olot a càrrec del guanyador del Concurs Internacional Maria Canals

01/10/2015
Tendències

El Fòrum Gastronòmic ha viscut una primera jornada amb ponències d’un alt nivell

16/11/2015

The New Catalan Ensemble presenta Bestiari al Petit Palau, una producció sobre poemes de Josep Carner

El concert s’emmarca en les commemoracions de l’Any Carner, en el cinquantenari de la seva mort

Redacció.- El proper dimecres, 28 d’octubre, a les 20 h, al Petit Palau (Palau de la Música Catalana), The New Catalan Ensemble presenta Bestiari, una producció amb cançons originals del pianista, compositor i arranjador Joan Díaz (Barcelona, 1967) a partir d’una selecció de poemes del Bestiari de Josep Carner. El concert, que coincideix amb la […]