Edició 4.669 (des del 27/09/2007)
Edició 4.669 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dimecres, 4 febrer 2015

El Departament de Cultura, l’Ajuntament de Girona i el Mataró Art Contemporani presenten l’exposició itinerant “Fairy Tales”

S’inaugura el 6 de febrer a Girona, i posteriorment es podrà visitar a Tarragona, Terrassa i Manresa en el marc del Programa d’Exposicions Itinerants del Departament de Cultura

El Departament de Cultura, l’Ajuntament de Girona i el M | A | C. Mataró Art Contemporani presenten la mostra col·lectiva “Fairy Tales”. Comissariada per David Santaeulària, l’exposició reuneix obres dels artistes Verónica Aguilera, Toni Amengual, Carles Congost, Marla Jacarilla, Marc Larré, Job Ramos i Xevi Solà.
La mostra, produïda pel M | A | C, s’inaugura el 6 de febrer a Bòlit. Centre d’Art Contemporani | Girona, com a part del programa d’exposicions itinerants del Departament de Cultura. 
“Fairy Tales” mostra diverses maneres d’acostar-se a la narrativa i la ficció des de les arts visuals. A través de diverses disciplines, com ara la fotografia, la pintura o el vídeo art, els artistes proposen peces que sedueixen l’espectador per la seva capacitat de provocar nous relats més enllà d’una primera lectura formal. Les obres també plantegen opcions crítiques per avaluar la posició de l’observador i del creador.
La tria dels artistes i els projectes ha estat a càrrec David Santaeulària, que explica que la selecció no se cenyeix a una tesi central que després s’il·lustra amb les obres, sinó al contrari: les peces triades per formar part de “Fairy Tales” destaquen per la seva autonomia i per provocar la sorpresa de l’espectador en descobrir nous nivells de lectura. Com alguns contes tradicionals que amaguen sota la seva linealitat un moment d’inquietud que els obre a noves i variades interpretacions.
“Fairy Tales” és una de les mostres que formen part del Programa d’Exposicions Itinerants que el Departament de Cultura coordina amb la voluntad d’acostar l’art contemporani als ciutadans i ciutadanes, en cooperació amb els ens locals.
El Bòlit. Centre d’Art Contemporani | Girona serà el primer equipament cultural on es podrà visitar l’exposició, que visitarà posteriorment el Tinglado 2 de Tarragona, la Sala Muncunill de Terrassa i el Centre Cultural El Casino de Manresa.
> Informació complementària

Ajuntament de Gironaart contemporanibòlitculturagironamataró

Cinema

El Festival de Cinema de Girona tanca la 21a edició amb Desplazados i Tomàs Mallol: Les meves reflexions com a guanyadores

07/12/2009
Escenaris

Quim Masferrer presenta ‘Temps’, una tragicomèdia de la vida en 90 minuts dirigida per Ramon Fontserè

22/11/2012
Tendències

Creix la Mediterrània professional en una edició marcada per la participació ciutadana

18/10/2015
Cinema

El Festival REC presenta la seva nova edició a Tarragona, amb canvi de dates

16/09/2012

El Museu d’Història de Barcelona ofereix l’espectacle literari musicat Paraules i sons de Barcelona

Als jardins del MUHBA Vil·la Joana

Redacció.- El Museu d’Història de Barcelona – MUHBA ens convida, el 16 de juliol, a un espectacle literari molt especial a l’exterior del MUHBA Vil·la Joana, casa Verdaguer de la literatura de Barcelona. Paraules i sons de Barcelona. Itinerari literari per la ciutat del XIX i XX és un recorregut amb contrapunt musical pels relats […]