Edició 4.742 (des del 27/09/2007)
Edició 4.742 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dijous, 29 maig 2014

El Cor de Noies estrena repertori per a cor de veus blanques amb l’obra “Els planetes” i amb arranjaments de lieders de Jordi Domènech

Es podrà gaudir de l'obra el proper 1 de juny al Petit Palau

El cap de setmana passat a Torelló, amb una acollida excel·lent de públic i crítica, i el proper diumenge al Palau de la Música Catalana, el Cor de Noies de l’Orfeó Català estrena l’obra Els planetes, encarregada al compositor i contratenor Jordi Domènech. La peça figura en el programa que el Cor oferirà al Petit Palau, a les 18 h, i que porta per títol “La lluna parla; cants de la nit”, un homenatge als diversos aspectes màgics i especials d’aquest moment en què el dia es fon i apareix la lluna.

En la primera part del concert s’interpretaran grans lieder romàntics alemanys, alguns arranjats expressament per a cor de veus blanques, també per Domènech. Aquests arranjaments, així com Els planetes que s’oferirà en la segona part, es van encarregar al compositor amb la voluntat d’ampliar el catàleg d’obres per a cor de noies.

Els planetes és una suite vocal dedicada a cada una de les masses terrestres que orbiten entorn del Sol, per a la qual Domènech ha col·laborat expressament amb els poetes Miquel Desclot, Pilar Cabot i Pep Rosanes, i que acaba amb l’únic poema preexistent, La lluna canta de Josep Carner.

“És una obra molt ben travada, en què cada un dels rols: cor, veu solista i piano, tenen molta personalitat”, explica la directora del Cor, Buia Reixach i Feixes, que fa més de nou mesos que treballa en aquest projecte il·lusionador i encoratjador amb la trentena de membres de la formació. El contratenor Oriol Rosés hi interpreta el paper solista i Josep Surinyac n’és el pianista.

Per reforçar i recrear un ambient que simuli la nit i els seus misteris, es projectaran unes videocreacions d’Aleix Viadé, que s’estrenaran diumenge al Palau.

 

> Informació complementària

barcelonacantscorEls planetesnoiesòperaOrfeópalau de la música

Videoclips

Susanne Georgi

03/01/2010 02:54
Escenaris

Catorze espectacles de gèneres diversos integren la segona temporada estable del Teatre Akadèmia

19/09/2013
Tendències

Conrad Son, director de cinema eròtic

18/05/2009 5:16''
Música

La Mirona arranca nova temporada aquest divendres amb “The Other Side – A Pink Floyd Experience”

12/09/2017

“Feminista havies de ser”, una exposició que reivindica d’una manera diferent i creativa el feminisme

Al Palau Robert del 23 de setembre al 29 de novembre

Redacció.- El Palau Robert acollirà l’exposició “Feminista havies de ser”, que reivindica d’una manera diferent i creativa, el feminisme, i proposa un recorregut per alguns dels molts motius que justifiquen la seva necessitat com a moviment d’alliberament de les dones al segle XXI per a transformar la societat i assolir la igualtat efectiva de gènere. […]