Edició 4.866 (des del 27/09/2007)
Edició 4.866 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dimecres, 24 desembre 2014

El Concert de Sant Esteve serà un cant a la pau amb el tradicional contingut nadalenc

Concebut amb format televisiu i Montse Guallar com a recitadora, es retransmetrà en directe per TV3 i Catalunya Música

El proper 26 de desembre, a les 19 h, tindrà lloc una nova edició del tradicional Concert de Sant Esteve, que reunirà al Palau de la Música Catalana els cors de l’Orfeó Català i, per segon any, el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana. Titulat “En molts llocs d’aquest món”, el concert serà un cant a la pau quan es commemoren 100 anys de l’inici de la Primera Guerra Mundial i 300 del 1714. Igual que l’any passat, el concert s’ha concebut en format televisiu, ja que es retransmetrà en directe per TV3 i per Catalunya Música. L’any passat, en què es commemorava el centenari del concert, l’audiència superà els 300.000 espectadors per TV3. Com és habitual, incorpora el contingut nadalenc i un fil conductor, que serà l’anhel de pau arreu del món.

El concert, ideat pel director de l’Orfeó Català i del Cor de Cambra del Palau, Josep Vila i Casañas, s’articula al voltant de vuit poemes seleccionats pel poeta Miquel Desclot,  que seran recitats per la popular actriu Montse Guallar. Es tracta d’obres escrites al voltant del 1914 i que descriuen l’horror de la guerra i l’anhel de pau. A partir d’aquest textos, Josep Vila i Casañas, juntament amb els directors de l’Escola Coral de l’Orfeó Català han concebut un programa artístic amb diversos moments destacats, com són tres grans cants a la pau, interpretacions sorprenents de repertori internacional i les tradicionals nadales.

Els tres grans cants a la pau: Friede auf Erden (Pau a la terra) d’Arnold Schönberg, serà interpretat pel Cor de Cambra; Da pacem Domine d’Arvo Pärt, el compositor viu més interpretat del món, per l’Orfeó Català, i el fragment Dona nobis pacem de la Missa en Si bemoll de J. S. Bach, per l’Orfeó Català, el Cor de Cambra, el Cor Jove i el Cor de Noies, com a cloenda del concert. El públic que segueixi el concert per televisió veurà, durant Da pacem Domine d’Arvo Pärt, unes coreografies interpretades per tres ballarins ideades per Òscar Dasi i Montse Colomer que reforçaran aquest moment més íntim del concert i alhora descobrirà espais del Palau desconeguts per al públic.

> Informació complementària

concertCor de Cambra del Palau de la Música CatalanaCor Jove de l’Orfeó CatalàPalau de la Música CatalanaSant Esteve

Exposicions

Perpinyà, la capital del fotoperiodisme

01/09/2010
Cinema

?Tres dies amb la família? a onze sales catalanes

23/07/2009
MúsicaVideoclips

Un disc que ha fet conjuntament amb el guitarrista Xarim Aresté

20/03/2014 00:05:17
Escenaris

Carles Alfaro adapta ‘L’estranger’ de Albert Camus

18/04/2013

L’artista italiana Marina Sagona inaugura “Ubi Consistam”, una exposició sobre la reconstrucció de la identitat nacional

La mostra es podrà visitar del 29 de gener al 13 de març a l'espai artístic Chiquita Room

Redacció.- L’espai artístic Chiquita Room, en col·laboració amb l’Istituto Italiano di Cultura di Barcellona, inaugura l’exposició “Ubi Consistam”, de l’artista italiana Marina Sagona (Roma, 1967), que exposa per primera vegada a Catalunya. La mostra parla sobre la construcció i la difuminació de la identitat nacional. La cita “Ubi Consistam”, que en la traducció llatina del […]