Edició 4.346 (des del 27/09/2007)
Edició 4.346 (des del 27/09/2007)
Titulars | divendres, 22 març 2019

Dues estacions de metro acullen pianos amb motiu del Concurs Internacional de Música Maria Canals

Un piano amb el frontal de metacrilat s'instal·la a l'estació d'Universitat. A l'intercanviador de Diagonal, com cada any, hi ha un piano de mitja cua

Redacció.- A partir d’aquesta tarda fins al 5 d’abril, els usuaris que vulguin podran tocar un dels dos pianos instal·lats a la xarxa del metro amb motiu de la 65a edició del Concurs Internacional de Música Maria Canals.

El primer piano de mitja cua estarà ubicat a l’intercanviador de l’estació de Diagonal, al vestíbul de connexió entre les línies 3 i 5 de metro (passeig de Gràcia amb carrer Rosselló). El piano de paret amb el frontal construït amb metacrilat (cosa que deixa al descobert el seu mecanisme) que estava instal·lat a l’estació de Sagrada Família des del Maria Canals de l’any passat, s’ha traslladat al vestíbul intermedi de l’estació d’Universitat (L2).

Com en edicions anteriors, a l’estació de Diagonal, al costat del piano de mitja cua, estudiants del Conservatori Superior del Liceu, alumnes d’escoles de música, de cant i corals oferiran cada tarda petits concerts i actuacions que amenitzaran els viatges dels usuaris del metro. Cal destacar el concert de gospel que oferirà la coral universitària The New Zombis dissabte 23 a les 20 h.

Aquests són dos del centenar de pianos que el concurs instal·la en diversos espais públics de la ciutat. En el marc del programa El Maria Canals porta cua es col·loquen pianos de cua en diversos espais de Barcelona, Catalunya i Espanya, a disposició de qui els vulgui tocar.
Concurs ‘Tu hi toques?’ #johitoco

La 65a edició del Concurs Maria Canals vol consolidar el canal de YouTube i La Galeria dels Tocats, amb una categoria especial dedicada als pianos ubicats al carrer i també al metro. Entre el 24 de març i el 4 d’abril, qualsevol persona, independentment del nivell, edat i estil musical, pot penjar el seu vídeo, de cinc minuts com a màxim tocant el piano i explicant què representa per ella tocar aquest instrument, i fer-ne difusió a les xarxes socials amb l’etiqueta #johitoco.

Un jurat del Concurs Maria Canals premiarà el vídeo que hagi tingut més visites, el més ben editat i el que doni el motiu més original i suggeridor per tocar el piano. A més, tots els participants que pengin un vídeo a la galeria guanyaran una entrada per assistir a les proves eliminatòries del Maria Canals al Palau de la Música.

L’organització anunciarà els vídeos guanyadors, que s’enduran una Experiència Maria Canals, consistent a tocar una peça al piano de cua en llocs privilegiats. El Palau de la Música acull del 24 de març al 4 d’abril la 65a edició del Concurs Internacional de Música Maria Canals de Barcelona.

Fundat l’any 1954, el Concurs Maria Canals és el degà dels concursos de música a Espanya i membre de la Federació Mundial des de l’any 1958. El concurs, que se celebra cada any al març, s’adreça a joves intèrprets de tot el món amb edats compreses entre els 18 i els 30 anys.

Aquesta activitat forma part de TMB Cultura, el projecte cultural de la Fundació TMB que estableix vincles entre ciutadans i associacions culturals de Barcelona i l’àrea metropolitana per aproximar la cultura a la ciutadania i enriquir l’experiència del viatge en transport públic.

 Tendències

Neix l’Espai Societat Oberta, un lloc de trobada que es posa a disposició de l’activisme transversal

18/03/2018
Tendències

Creix la Mediterrània professional en una edició marcada per la participació ciutadana

18/10/2015
Lletres

Albert Espinosa signa llibres avui a la Llibreria 22

05/04/2013
Cinema

Joseph Gordon-Levitt protagonitza la trepidant ‘Sin frenos’

21/09/2012 01:21