Edició 4.813 (des del 27/09/2007)
Edició 4.813 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dilluns, 31 octubre 2016

«Displaced – Dones en exili» de Marie Dorigny a la Maternitat Suïssa d’Elna

Una col.laboració d'Elna amb el festival Visa pour l'Image

Redacció.- La Maternitat Suïssa d’Elna en coordinació amb el festival internacional de fotoperiodisme Visa pour l’Image de Perpinyà presenten del 5 de novembre a l’11 de desembre de 2016, l’exposició «Displaced – Dones en exili», de Marie Dorigny, que descriu el periple de les dones que volen entrar a Europa.

Entre el desembre de 2015 i el gener de 2016, la fotoperiodista francesa Marie Dorigny ha viatjat a Grècia, Macedònia i Alemanya, amb les dones refugiades. Aquestes són el 50% dels exiliats però sofreixen més discriminacions i violència que els homes. «Displaced – Dones en exili» descriu la condició de sirianes i afghanes refugiades, i dels seus fills, fugint de la guerra, la violència i el terror. El 2015, uns 850 000 emigrants sortits de les costes turques en embarcacions precàries han posat rumb a les platges de les illes gregues, abans d’arribar al nord d’Europa a través dels Balcans.

Des de les platges de Lesbos fins als centres de refugiats d’Alemanya, Marie Dorigny segueix les dones que s’amunteguen en vaixells fràgils o en trens, i proven d’arribar a Europa. Aquestes fotografies narren l’esperança humana, més enllà de les cares inquietes i esgotades de les protagonistes. De la inseguretat a la seguretat, expliquen la nostra època, entre la protecció necessària i el realisme polític. Aquesta exposició encarregada pel Parlament europeu s’ha presentat en el festival Visa pour l’Image 2016 de Perpinyà.

Una autora amb compromís

Marie Dorigny es va convertir en fotoreportera arran de la Revolució romanesa, el 1989. Viatgera compromesa, discreta i observadora, denuncia les injustícies i vol fer trencar esquemes. Els seus temes d’estudi són l’esclavitud domèstica, la mainada treballadora al món, la prostitució i la immigració clandestina.

Yves Barniol, batlle d’Elna comenta «A la nostra ciutat, el dolor de l’exili es va il·lustrar el 1939 amb la Retirada, l’exili dels republicans espanyols que va justificar la Maternitat Suïssa. Aquesta exposició situada en parets d’exili enforteix la pertinència de la nostra col·laboració amb Visa pour l’Image, per segon any consecutiu».

 Turisme

Mercagirona promou el consum d’hortalisses i fruita a la Rambla de Girona amb l’Entruita’t

11/12/2014
Cinema

‘Hanna’, un thriller protagonitzat per Saoirse Ronan, Eric Bana i Cate Blanchett

09/06/2011 02:08
Cinema

Anvil. El sueño de una banda de rock, un dels documentals més acoseguits i commovedors

24/06/2010 02:19
Música

Aquest dissabte comença el festival Strenes

04/07/2020

La Badabadoc presenta la 2a edició de CatBaSur, el Festival internacional de teatre unipersonal

Les cies Projecte Galilei, Factoría los Sánchez, La nave va o Cándida ens proposen quatre dramatúrgies de proximitat

Redacció.- La sala teatral La Badabadoc presenta la segona edició de CatBaSur, el Festival de Teatre Unipersonal, que tindrà lloc de l’1 al 21 de desembre de 2020.   CatBaSur, o la connexió del teatre unipersonal entre Cataluya-Buenos Aires Aquest festival és una iniciativa teatral que proposa l’encontre dramatúrgic d’obres teatrals unipersonals entre Catalunya i […]