Edició 4.752 (des del 27/09/2007)
Edició 4.752 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dissabte, 31 març 2018

Debat sobre televisió i cultura en EL BORN CCM

Rememorant a Montserrat Roig i el seu programa 'Personatges'

Redacció.- Montserrat Roig va ser escriptora i periodista, una de les autores més destacades de la seva generació. La lluita obstinada per la recuperació de la memòria i de la dignitat individual i col·lectiva, i el compromís polític amb l’antifeixisme, el catalanisme i el feminisme van caracteritzar la seva obra. Fa quaranta anys de la publicació de dos dels seus llibres cabdals: Els catalans als camps nazis (1977), referent ineludible de la recuperació de la memòria i de la història dels catalans deportats als camps nazis, i El temps de les cireres (1977), una de les seves novel·les més celebrades. Alhora, va dirigir i presentar les entrevistes del programa Personatges (1977-78) a la televisió. Amb la col·laboració de l’artista Francesc Abad i de la fotògrafa Pilar Aymerich, es fan activitats programades, que proposen revisar i repensar, mitjançant documents originals, imatges i llibres, les obres de Montserrat Roig d’aquella època, que tingueren un impacte cultural i social molt important.

Personatgesel programa que Montserrat Roig va dirigir i presentar en català a TVE Catalunya, des de l’octubre del 1977, va ser molt popular. Eren entrevistes fresques i atractives. El programa, que va estar en antena fins l’estiu del 1978, es va suspendre per motius polítics no explícits. Avui dia considerades de referència, les entrevistes memorables de Personatges són un testimoni emblemàtic de la cultura catalana dels anys setanta.

Per aquest motiu, per commemorar la trajectòria i els actes de Montserrat Roig, s’organitzarà un debat en El Born CCM: ‘Debat sobre televisió i cultura: Televisió, cultura, literatura i memòria. Sobre el programa Personatges de Montserrat Roig’. El debat serà el dia 5 d’abril de 2018, de 19h a 21h, amb Joan Anton Benach, Emili Manzano, Joan Carles Peris i Aina Torres. El debat serà presentat i moderat per Ariadna Oltra i l’entrada serà totalment gratuita.

barcelonaCatalanismeculturadebatEl Born CCMfeminismeMontserrat RoigReferentstelevisió

Escenaris

L’Auditori de Girona presenta una programació musical emocionant i compromesa

09/12/2013
Lletres

“El setè àngel”, de David Cirici, Premi Sant Jordi 2016

30/08/2017 05:45
Escenaris

Cantants de primera línia i el Cor i l’Orquestra del Liceu seran els protagonistes de la commovedora i dramàtica història de la geisha Cio-Cio-San.

15/07/2013
Escenaris

CCCB Jam Sessions ?A menys d?un metre?

11/09/2009

4a edició dels premis del concurs d’iniciatives per a la transició energètica impulsat per Som Energia i Coop57

El Germinador Social premia tres comunitats energètiques locals i cinc iniciatives més per afrontar la pobresa i la transició energètiques

Redacció.- El jurat de la 4a edició del Germinador Social, el concurs d’iniciatives per a la transició energètica impulsat per Som Energia i Coop57, ha decidit atorgar el premi especial de Comunitats Energètiques Locals a tres projectes: 1r premi: Comunidad Energética de Monachil, de la cooperativa CooperaSE (5.000 €) – Creació d’una comunitat energètica que produeixi […]