Edició 4.458 (des del 27/09/2007)
Edició 4.458 (des del 27/09/2007)
Titulars | dijous, 26 juliol 2018

La comunicació empresarial en català, objectiu compartit de la patronal PIMEC i el Consorci per a la Normalització Lingüística

Les dues organitzacions es comprometen a estendre conjuntament el coneixement i l’ús del català entre empresaris i comerciants

La presidenta del Consorci per a la Normalització Lingüística i directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa, i el secretari general de l’organització empresarial PIMEC, Antoni Cañete, han signat un conveni de col·laboració per estendre conjuntament el coneixement i l’ús del català en l’activitat comercial i empresarial arreu de Catalunya.
L’acord permetrà que el Consorci posi l’oferta formativa dels seus 22 centres i 146 punts d’atenció d’arreu de Catalunya a disposició de PIMEC, a més d’oferir a l’organització empresarial materials informatius i de sensibilització per promoure l’ús del català. El Consorci també obrirà a PIMEC tots els seus programes de foment de l’ús i de cohesió social. Per la seva banda, PIMEC col·laborarà amb el Consorci en l’organització d’activitats adreçades a promoure l’ús del català entre els seus comerços i empreses, difondre l’oferta formativa i promoure entre els seus associats l’ús del català en les comunicacions, la retolació, l’atenció al públic i la comunicació empresarial i comercial en general.
Les dues organitzacions donaran un nou impuls al programa Comunica’t, d’acompanyament i assessorament lingüístic a empreses, que PIMEC porta a terme conjuntament amb la Direcció General de Política Lingüística amb sessions arreu del territori. Les properes sessions previstes són a Granollers, Lleida, l’Hospitalet de Llobregat, Badalona, Girona, Sabadell, Manresa i Vic. L’acord també donarà continuïtat al conveni que l’any 2017 PIMEC va signar amb el CNL Tarragona per impulsar accions conjuntes en el marc d’un Pla Intensiu de Foment de l’Ús del català al comerç d’aquesta localitat.
En l’acte de signatura del conveni, Ester Franquesa ha assenyalat el valor del català com a instrument de màrqueting, que ajuda a acostar l’empresa als seus consumidors, oferir-los més qualitat i fidelitzar-los, a més de visibilitzar-ne la responsabilitat social i el compromís amb la comunitat. Franquesa ha volgut subratllar el pes que la població nouvinguda té en el comerç i la voluntat compartida amb PIMEC d’afavorir-ne la plena integració en el teixit comercial, un objectiu al qual contribueix enormement el coneixement del català.
Per la seva banda, Antoni Cañete ha assenyalat que les empreses entenen que “l’ús de la llengua els dona competitivitat, potencialitats i oportunitats; aquesta competitivitat genera més riquesa i més llocs de treball”. El secretari general de PIMEC també ha destacat “la capil·laritat de les dues institucions per treballar en xarxa al territori”.
> Informació complementària

consorci per la normalització lingüísticallengua catalanaPIMECús del català

Música

Anem tancant les portes a la por, el nou disc de Brams

22/04/2014
Escenaris

Titot ens parla sobre el seu darrer disc amb Mesclat i la seva visió de la situació política catalana

17/08/2008 5:47''
Tendències

Jordi Palou, advocat i consultor en resolució de conflictes

27/05/2009 6:04''
Música

El Festival de Cadaqués inicia la celebració dels seus 40 anys

19/05/2011