Edició 4.569 (des del 27/09/2007)
Edició 4.569 (des del 27/09/2007)
Titulars | dilluns, 11 novembre 2019

Un combat de Patrick Süskind amb il·lustracions de Sempé, un relat ple de matisos sobre les aparences, la confiança en un mateix i l’enveja

Les obres de l'autor s’han traduït a més de cinquanta llengües

Redacció.- Una partida d’escacs al parisenc Jardí de Luxemburg desperta una expectativa insòlita: un jove elegant, de cara pàl·lida i ulls altius, desconegut per a l’audiència, s’enfronta amb el seu joc original i arriscat al campió local, un home gran i força desagradable que ha vençut prèviament tots els presents. Tothom desitja que el vell campió tasti per fi l’amargor de la derrota. Però hi ha moltes maneres de guanyar… i també de perdre. Quin rei caurà primer?

Patrick Süskind, autor de l’aclamada novel·la El perfum, un clàssic contemporani traduït a més de cinquanta llengües que Amsterdam rellançarà pròximament, i Jean-Jacques Sempé, considerat «el més gran dibuixant dels nostres temps» per Magazine littéraire, ens presenten aquesta lectura original i deliciosa. Excèntrica, tràgica i amb sentit de l’humor.

Els autors

Patrick Süskind nasqué l’any 1949 a Ambach, una localitat a la riba del llac bavarès de Starnberg. Va estudiar història medieval i moderna a Munic i Ais de Provença. Després d’acabar la carrera es guanyà la vida escrivint guions. Entre els seus llibres cal destacar el monòleg teatral El contrabaix (1984), la novel·la El perfum (1985, portada al cinema per Tom Tykwer l’any 2005), el relat El colom (1986) i La història del senyor Sommer (1991, il·lustrada per Jean-Jacques Sempé). Les obres de Patrick Süskind s’han traduït a més de cinquanta llengües.

Jean-Jacques Sempé nasqué a Bordeus l’any 1932. Les caricatures per a Paris Match, Punch, Marie Claire i L’Express van ser les primeres passes d’una carrera que el portà fins a The New Yorker, revista per a la qual treballà a partir del 1978. És impossible parlar de Sempé sense pronunciar també els noms de René Goscinny, Modiano i Patrick Süskind. Sense ell, serien impensables personatges com el petit Nicolas, Catherine o el senyor Sommer. Actualment viu a París.

ficciójean-jacques sempépatrick süskindun combat

Cinema

Gustavo Taretto debuta amb ‘Medianeras’ i centra l’acció en una Buenos Aires caòtica i desordenada

18/11/2011
Escenaris

El Béjart Ballet Lausanne presenta a Peralada ‘Le Presbytère…!’

04/08/2010
Cinema

El Festival de Cinema de Girona inaugurarà la 26a edició amb la versió restaurada de “Los culpables”

15/07/2014
Lletres

El Premi Sant Jordi 2007, objecte de la censura eclesiàstica

19/05/2008