Edició 4.811 (des del 27/09/2007)
Edició 4.811 (des del 27/09/2007)
Titulars | Divendres, 1 novembre 2019

Claudio Tolcachir torna al festival presentant el seu darrer muntatge, que aborda les relacions d’amor en els temps actuals

La companyia, que farà dues funcions, el divendres 1 i dissabte 2 de novembre al Teatre de Salt, estrena Próximo per primera vegada a l’Estat espanyol.

Redacció.- L’autor i director argentí, Claudio Tolcachir, presenta per primera vegada a l’Estat espanyol el seu darrer muntatge que aborda les relacions a l’era d’internet, les relacions d’amor en els temps actuals, on les comunicacions faciliten el contacte i obren grans possibilitats, però també obren molts interrogants. La companyia farà dues funcions, el divendres 1 i dissabte 2 de novembre al Teatre de Salt.

Tolcachir va marcar amb L’omissió de la família Coleman -obra que s’ha pogut veure dos cops al festival- un abans i un després en la dramatúrgia argentina del segle XXI, una contribució consolidada des de l’espai Timbre 4 a Buenos Aires. Próximo és el seu treball més recent com a autor i director. Un text per a dos actors, l’argentí Lautaro Perotti i el madrileny Santi Marín, que aborda les relacions afectives en l’era d’internet.

En els temps de Tinder la relació epistolar ha estat substituïda per les xarxes socials: les persones s’agreguen a les xarxes, es laikeen, es coneixen, s’acompanyen i s’estimen.

Podem estimar sense tocar-nos, sense sentir-nos l’olor, sense conèixer la pell? Dos homes, que mai s’han vist, viuen una història d’amor en la distància. S’han conegut per Internet i, a poc a poc, s’enamoren per Skype i cadascun es converteix en l’única cosa que l’altre té en el món. Però lluny.

Una història d’amor construïda en la distància, amb trucades al mòbil i flirteig a les xarxes socials. La falsa proximitat i la solitud es faran evidents quan la comunicació es talla. Próximo neix de l’instant quan es trenca la falsa sensació d’ocupar el mateix espai i la solitud ho inunda tot. Però també és la construcció d’un vincle acceptant aquesta distància, construint sobre ella. L’experiència d’estar lluny de tot, de viure les emocions més intenses sense cos present: naixements, morts, amor, sexe.

El commovedor text de l’argentí indaga sobre la identitat, la solitud, la nostra por de mostrar-nos i el canvi de paradigma en les relacions. Com les noves tecnologies permeten als que es connecten mantenir-se a distància…protegits de tot compromís.

claudio TolcachirFestival Temporada AltaTeatre Salt

Música

Marcel Sabaté és el director musical de la GiOrquestra, una nova formació simfònica

24/01/2012 02:51
Cinema

No educats i delinqüents

02/12/2010 01:53
Exposicions

Foto Colectania presenta ‘Women are beatiful’, la sèrie d’instantànies de Garry Winogrand

02/05/2011 04:54
Exposicions

2016, centenari del naixement de Carles Fontserè

08/08/2016

Andrés Lima porta Prostitución als escenaris del festival Temporada Alta

Carmen Machi, Nathalie Poza i Carolina Yuste protagonitzen un espectacle que busca no estigmatitzar la professió

Redacció.- Prostitución arriba a Temporada Alta després de l’èxit i l’impacte aconseguits la temporada passada als teatres de Madrid. Sota la direcció d’Andrés Lima, l’obra es podrà veure el proper dilluns 30 de novembre i el dimarts 1 de desembre al Teatre Municipal de Girona. Basat en textos i testimoniatges reals, Prostitución és el resultat […]