Edició 4.569 (des del 27/09/2007)
Edició 4.569 (des del 27/09/2007)
Titulars | diumenge, 9 febrer 2020

Buenos Aires i Montevideo recorden amb emoció la gran dama del teatre català Margarida Xirgu

Àngels Ponsa remarca el compromís amb els valors democràtics d’una actriu que va haver de fer el camí de l’exili i va viure trenta-tres anys entre l’Argentina i l’Uruguai

Redacció.- El Casal de Catalunya de Buenos Aires i el Teatro Solís de Montevideo han acollit dues conferències presentades per la directora general de Creació, Acció Territorial i Biblioteques, Àngels Ponsa i que han comptat amb la presència de la comissària de l’Any Xirgu, Ester Bartomeu. Les ponències han anat a càrrec de Xavier Albertí, director del TNC, que ha recuperat l’etapa catalana de Xirgu; Daniela Bouret, directora del Teatro Solís, que ha parlat llegat que l’actriu va deixar a l’Uruguai i Ricardo Ramon, director del Centre cultural d’Espanya a Montevideo, que ha explicat l’itinerari de la intèrpret per diferents països del continent llatinoamericà com Cuba, Xile o Colòmbia.

Àngels Ponsa ha volgut ressaltar el reconeixement a l’actriu Margarida Xirgu des del Govern, en tots els seus vessants, tant de la seva carrera professional d’intèrpret, com de dona transgressora per a la seva època i el seu compromís amb els valors democràtics que la van portar a fugir a l’exili durant la dictadura franquista.

Els dos teatres han registrat una bona assistència de catalans residents a les dues ciutats i persones que van conèixer l’actriu. Les cloendes s’han viscut amb molta emoció, des de Buenos Aires amb la interpretació d’”Els Segadors” i de cançons populars catalanes, interpretades per l’orfeó del Casal de Catalunya i, a Montevideo, amb la cloenda de la seva alumna i gran actriu uruguaiana, Estela Medina.

L’Any Xirgu, que clourà el proper mes d’abril, continuarà rendint homenatge a l’actriu amb diferents activitats com taules rodones, lectures dramatitzades de les seves obres i la itinerància de l’exposició “Margarida Xirgu. L’actriu i la dona”.

Buenos AiresMargarida XirguMontevideo

Escenaris

Pi de la Serra, una de les grans veus de la Nova Cançó, actua aquest dijous al Museu d?Història de Catalunya

04/08/2010
Escenaris

Setmana de Programadors a Temporada Alta

19/11/2012
Tendències

El festival Dia de Brasil omplirà Barcelona de música, cinema i gastronomia brasilera

23/08/2016
Escenaris

Es donen a conèixer alguns dels espectacles de la 25a edició del Temporada Alta

28/06/2016